Verhuren


Tijdelijk

jouw huis

verhuren


Verhuur tijdelijk jouw woning

via de Leegstandwet

Geheel vrijblijvend en kosteloos

De voordelen op een rijtje voor verhuurders

Overbruggingsverhuur.nl heeft naast de hieronder genoemde voordelen nog veel meer pluspunten, zoals o.a.: ons werkgebied is heel Nederland, geen bemiddelingskosten, huurtoeslag blijft mogelijk en heel belangrijk als de verkoop tegen zit kan je tot wel vijf jaar huren.


Geen dubbele woonlasten

Met tijdelijke verhuur via de Leegstandwet heb je tot wel 5 jaar geen dubbele woonlasten.

Verhuurtoestemming hypotheekbank

Wij verhuren jouw huis uitsluitend met verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank.

Flexibele opzegging van de huur

Met een flexibele looptijd van de verhuur is de huur altijd na 3 maanden opzegbaar.

Vergunning Leegstandwet

Verhuur via de Leegstandwet is alleen mogelijk met een gemeentelijke vergunning.

Maandelijkse huurinkomsten

Ga voor maandelijkse huurinkomsten in plaats van leegstand en ga ook door met de woningverkoop.

Bepaal zelf wie de woning mag huren

Als huiseigenaar wil je natuurlijk weten wie er gaat wonen, dus bepaal je bij ons zelf wie de huurder is.

Tijdelijk verhuren in 5 simpele stappen

Vraag vrijblijvend tijdelijke verhuur via de Leegstandwet bij ons aan en binnen één dag weet je wat je mogelijkheden zijn.


Oriëntatie

Wij berekenen voor jouw huis een marktconforme huurprijs. Check hier gratis jouw huurprijs. Bepaal daarna zelf de hoogte van jouw huurprijs.

Bezichtiging

Via o.a. Pararius gaan wij op zoek naar huurders voor jouw woning. Bezichtigingen doe je zelf. Tenslotte wil je zelf eerst kennismaken en daarna zelf bepalen wie jouw woning tijdelijk mag huren.

Beheer

Het belangrijkste aspect bij tijdelijke verhuur is de zekerheid dat de huur tijdig wordt voldaan. Maandelijks ontvang je via ons de huurinkomsten op je eigen bankrekening.

Aanvraagformulier

We bekijken je aanvraag of je aan de basis voorwaarden van verhuur via de Leegstandwet voldoet. Ziet dat er positief uit? Dan gaan wij direct voor jou aan het werk.

Huurcontract

Na onze grondige huurders screening stellen wij de huurovereenkomst en pandakte op. Partijen maken zelf een afspraak voor de ondertekening en voor de sleuteloverdracht.

Kom ik in aanmerking voor tijdelijke verhuur via de Leegstandwet?

Het is ons doel om tijdelijke verhuur via de Leegstandwet zo simpel, snel en solide mogelijk te maken. Daarom verstrekken we niet zomaar een huurcontract. Het moet je natuurlijk wel verder helpen. Als we jouw aanvraagformulier ontvangen bekijken we of je aan de basisvoorwaarden van verhuur via de Leegstandwet voldoet. Ziet dat er positief uit? Dan gaan onze verhuurspecialisten direct aan het werk en zetten het verhuurproces in gang.

Geheel vrijblijvend en kosteloos

Wat kost het?

Voor onze dienstverlening (bekijk hier bij punt 3 de specificatie) rekenen wij de volgende tarieven. Wij verzorgen de verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank (tarief €295 per verhuurtoestemming) en het hele verhuurproces (tarief €495). En als je zelf al een huurder hebt, dan ontvang je van ons €200 korting! Je betaalt ons dus vooraf niets, want de genoemde bedragen worden bij de eerste huurinkomsten verrekend. Wij rekenen daarnaast voor de screening van huurder(s) en voor het beheerproces een vast tarief per maand. Je kan als verhuurder dit vaste tarief van €45 per maand natuurlijk al vooraf in de te vragen maandelijkse huurprijs verwerken. Bij ons weet je als verhuurder daarom altijd precies wat je krijgt en wat je betaalt.

Alles-in-1 tarief

Voor de verhuurtoestemming en alle werkzaamheden bij het verhuurproces rekenen wij één tarief. Bekijk hier (punt 3)

Geen verborgen kosten

Geen verrassingen. Je verwerkt vooraf onze beheerkosten in de te vragen huurprijs. Want jouw huurprijs bepaal je natuurlijk zelf.

No cure, no pay

Wij hanteren een no cure, no pay garantie. Je betaalt niets als wij niets voor jou kunnen betekenen. Zo is Overbruggingsverhuur bedoeld!

Veelgestelde vragen door verhuurders

Op elke vraag een passend antwoord. Staat je vraag er (nog) niet bij"? Mail ons je vraag. We helpen je graag verder.Hoe werkt tijdelijke verhuur via de Leegstandwet?
Bekijk onze 5 simpele stappen voor tijdelijke verhuur

1. Je ontvangt vrijblijvend en kosteloos een indicatie van de te vragen huurprijs
Bij tijdelijke verhuur via de Leegstandwet is de hoogte van de huurprijs erg belangrijk, want zo voorkom je dubbele woonlasten. Wij mailen je een advieshuurprijs. Onze screening & beheerkosten van €45 per maand kan je heel makkelijk in deze huurprijs verwerken. Je bepaalt dus helemaal zelf de hoogte van de huurprijs. Ga naar huurprijscheck

2. Vul het aanvraagformulier in
Het is ons doel om tijdelijke verhuur via de Leegstandwet zo simpel, snel en solide mogelijk te maken. Daarom verstrekken we niet zomaar een huurcontract. Het moet je natuurlijk wel verder helpen. Als we daarna jouw aanvraag ontvangen bekijken we razendsnel of je aan de basisvoorwaarden van verhuur via de Leegstandwet voldoet. Ziet dat er positief uit? Dan gaan onze verhuurspecialisten direct aan het werk en zetten het verhuurproces in gang. Belangrijk hierbij is dat wij altijd de benodigde officiële toestemmingen aanvragen. Wij verhuren jouw huis uitsluitend met verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank(en). Daarnaast is verhuur op grond van de Leegstandwet alleen mogelijk met een gemeentelijke vergunning.
Ga naar aanvraagformulier verhuurder

3. Maak zelf eerst kennis met jouw nieuwe huurder
Via Pararius gaan wij op zoek naar een huurder voor jouw woning. Bezichtigingen doe je zelf. Tenslotte wil je zelf eerst kennismaken en daarna zelf bepalen wie jouw woning tijdelijk mag huren.

4. Ondertekening van het huurcontract
Na onze grondige financiële screening van de huurder stellen wij de huurovereenkomst en pandakte op. Huurder en verhuurder maken zelf de afspraak voor de ondertekening.

5. Zekerheid door ons financieel beheer
Het belangrijkste aspect bij tijdelijke verhuur is de zekerheid dat de huur tijdig wordt voldaan. Maandelijks ontvang je via ons de huurinkomsten op jouw bankrekening.Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?
Eerst rekenen wij met onze slimme huurprijscheck razendsnel uit voor hoeveel jij jouw woning tijdelijk kan verhuren op basis van de actuele huurprijzen op de huurmarkt. Als we daarna jouw aanvraagformulier ontvangen bekijken we of je aan de basisvoorwaarden van verhuur via de Leegstandwet voldoet. Ziet dat er positief uit? Dan gaan onze verhuurspecialisten direct aan het werk en zetten het verhuurproces in gang.Onze werkzaamheden bestaan uit 3 onderdelen:

A. Verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank (tarief €295 per verhuurtoestemming en/of verlenging verhuurtoestemming)
- verhuurtoestemming verzorgen voor tijdelijke verhuur bij een hypotheekbank (meeste banken geven eerst voor twee jaar verhuurtoestemming)
- verlenging van de verhuurtoestemming voor tijdelijke verhuur bij de hypotheekbank (na de eerste periode van twee jaar)
- afstemmen specifieke verhuur-bank-voorwaarden met de klant
- vergunning op grond van de Leegstandwet aanvragen bij de gemeente (legeskosten zijn voor de eigenaar)
- controle gemeentelijke Leegstandwet vergunning
- controle na retourzending door de verhuurder van een kopie van de getekende huurovereenkomst en pandakte
- afwikkeling van alle stukken aan de hypotheekbank(en)

B. Verhuurproces (tarief €495 bij elke verhuring)
Let op! Heb je zelf een huurder voor jouw woning (wij zetten jouw woning dan niet online te huur), dan ontvang je een korting van €200.
- advisering bij de hoogte van de te vragen huurprijs
- presentatie op internet (Pararius)
- selectie maken van huurdersprofielen van kandidaat huurders
- huurdersprofielen van de kandidaat huurder(s) aan verhuurder verstrekken t.b.v. het maken van een bezichtigingsafspraak
- opstellen van de bankafhankelijke concept huurovereenkomst
- bankafhankelijke pandakte en soms een bankafhankelijke ontruimingsverklaring
- opstellen van de facturen en de verzending inclusief de concept huurovereenkomst en overige stukken
- uitleg aan verhuurder en huurder bij vragen over genoemde documenten
- opstellen en verzending van de bankafhankelijke originele huurovereenkomst

C. Beheerproces (tarief €45 per maand)
- verzamelen benodigde gegevens van de huurder(s), zoals o.a. het aanvraagformulier, werkgeversverklaring en inkomensgegevens
- toetsing inkomensnorm
- screening van huurder(s)
- creditcheck en werkgeverscheck
- controle fatale termijnen
- beheren van de waarborgsom op een veilige Stichting Derdengeldenrekening
- maandelijks opstellen van de huurfactuur voor de huurder
- maandelijks opstellen van de huurfactuur voor de verhuurder
- maandelijkse innen van de huur en uitbetalen van de huur aan de verhuurder
- versturen van tijdige reminders, correcte herinnerings- en aanmaningsbrieven aan de huurder
- verhuurder tijdig informeren bij dossieroverdracht naar incasso- en/of gerechtsdeurwaarderskantoor
- jaarlijkse huurverhoging berekenen en voorstel huurverhoging tijdig verzenden aan de huurder
- uitbetaling van de in bewaring zijnde waarborgsom
- geen werkzaamheden m.b.t. technisch beheer (dit dient de verhuurder altijd zelf te regelen)
- advisering verhuurder bij geschillen tussen huurder en verhuurder


Zonder gedoe, zonder kleine lettertjes of verborgen extra kosten.

De verhuurder is onze klant, wij berekenen huurders derhalve ook geen kosten.Gestoffeerd, gemeubileerd of kaal
Wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd verhuren? Er bestaat nogal eens verwarring tussen de termen gemeubileerd en/of gestoffeerd verhuren. De meeste te koop staande woningen zijn gestoffeerd. Dit betekent dat er nog vloerbedekking ligt, er nog gordijnen hangen en de wanden zijn nog voorzien van behang. Gemeubileerd verhuren betekent voor de meeste huurders dat zij slechts hun "tandenborstel" mee hoeven te nemen. Zij kunnen de woning dus zo betrekken, alles is aanwezig. Gedeeltelijk gemeubileerd verhuren betekent dat er nog sommige meubels in de woning staan. Kaal verhuren betekent dat de woning niet gestoffeerd en/of gemeubileerd is.

Om te voorkomen dat huurders op het verkeerde been worden gezet adviseren wij je zorgvuldig om te gaan met de benamingen gestoffeerd, gemeubileerd en kaal verhuren. De meeste huurders willen een gestoffeerde woning.

Hoe wordt de hoogte van het maandelijkse bedrag voor stoffering of meubilering berekend?
Voor de berekening van de servicekosten voor een gemeubileerde woning mag je 20% van de aankoopwaarde per meubel per jaar doorberekenen. Als de meubels ouder dan 5 jaar zijn, mag je jaarlijks 20% van de dagwaarde berekenen. Stel je hebt een officieel inboedeltaxatierapport (tarief €175 inclusief btw) voor de meeverhuurde inventaris met een totale dagwaarde van €6.000, dan kan je €100 per maand als extra servicekosten voor meubilering en stoffering bij de huurder in rekening brengen. Tip! Laat altijd het taxatierapport voor gezien ondertekenen door de huurder(s). BoedelTaxateur bewaart de aangeleverde filmpjes ook nog eens veilig 5 jaar in hun archief. Meer informatie van BoedelTaxateur via de volgende linkVerhuur nooit zonder verhuurtoestemming van de hypotheekbank
Als je een huis koopt en daarvoor bij de bank een lening afsluit, dan ben je via jouw hypotheekakte akkoord gegaan met de standaardbepaling dat de eigenaar zonder schriftelijke verhuurtoestemming van de bank de woning nooit mag verhuren. Dit heet het huurbeding.

Conform de hypotheekakte is, zonder schriftelijke verhuurtoestemming van de hypotheekbank, verhuur of in gebruik geven van een woning in welke vorm dan ook niet toegestaan. Als een eigenaar hiermee in strijd handelt heeft de hypotheekbank het recht de financiering onmiddellijk op te eisen, hetgeen zeer waarschijnlijk op korte termijn tot openbare verkoop (executoriale verkoop) zal leiden, met lagere woningprijzen. Een eigenaar loopt daarmee het risico een flink verlies te moeten incasseren. Wij zijn ervan overtuigd dat geen enkele eigenaar zichzelf met dit soort risico's wil opzadelen. Een verstandige eigenaar zal nooit verhuren zonder verhuurtoestemming van de hypotheekbank.
Bij ons krijgt u 100 % zekerheid dat wij enkel woningen met schriftelijke verhuurtoestemming van de hypotheekbank verhuren.Heeft verhuren fiscale consequenties?
Het verhuren van uw woning heeft altijd fiscale consequenties. In algemene zin komt de te koop staande woning uit box 1 en gaat naar box 3.
Dit betekent:
- Hypotheekrenteaftrek voor de te verhuren woning vervalt
- Bijtelling van eigenwoningforfait van de te verhuren woning vervalt
- Het saldo van de waarde van de te verhuren woning minus hypotheekschuld is belast (mits boven vrijstelling; zie ook www.belastingdienst.nl)
- Huurinkomsten van de te verhuren woning zijn onbelast

Deze informatie is bedoeld voor algemeen gebruik en is niet toegespitst op de individuele situatie van de verhuurder. Deze informatie kan derhalve niet worden gehanteerd als een vervanging van persoonlijk advies. Meer informatie over uw financiële consequenties is verkrijgbaar bij uw financieel adviseur of bij de Belastingdienst.Begrippenlijst

- Aanmelden huurder »
- Aanmelden verhuurder »
- Aansprakelijkheidsverzekering »
- Adviseren huurprijs »
- Afstandverklaring van medehuur »
- Afvalstoffenheffing (gemeente) »
- Afwikkeling stukken naar de bank »
- Algemene voorwaarden »
- Alle huurhuizen »
- Auteursrecht bij foto's »
- Beheervoorwaarden »
- Bellen »
- Berekende huurprijs »
- Berekening naar rato »
- Berekening stoffering & meubilering »
- Bezichtigingen »
- Blanco huurovereenkomst »
- Borg »
- Borgtocht »
- Check-in »
- Check-out »
- Concept huurovereenkomst »
- Contact »
- Creditcheck »
- Derdengelden rekening »
- Disclaimer »
- Doorlooptermijnen procedure »
- Downloads »
- Dubbele woonlasten »
- Eigenaarsbelasting (gemeente) »
- Eigendomsbewijs »
- Energielabel aanvragen »
- Engelstalige huurovereenkomst »
- Executoriale verkoop »
- Expatverhuurregeling »
- Extra clausules huurovereenkomst »
- Financieel beheer »
- Fiscale consequenties »
- Fotoreportage (inspectie) »
- Garantie van de huurbetalingen »
- Garantstelling door derden »
- Gas en elektra update »
- Gas, water en elektra »
- Gebruikersbelasting (gemeente) »
- Gemeentelijke Basis Administratie »
- Gemeentelijke belastingen »
- Gemeubileerde woning »
- Gerechtsdeurwaarder »
- Gestoffeerde woning »
- Gewenste huurprijs »
- Huis huren »
- Huis verhuren »
- Huisvestingsvergunning »
- Huurbeding (bank) »
- Huurbescherming »
- Huurder »
- Huurtoeslag »
- Huurverhoging »
- Huurwaarborg »
- Hypotheekrente aftrek »
- Illegale verhuur (fraude) »
- Inboedelverzekering »
- Incasso maandelijkse huur »
- Indicatiehuurprijs »
- Inkomensnorm »
- Instaphuurprijs »
- Internetpresentatie »
- Kadastraal Hypothecair bericht »
- Kale huurprijs »
- Kale woning »
- Kamer verhuur »
- Klantenservice »
- Kosten financieel beheer »
- Kosten huurder »
- Kosten huurwaarborg »
- Kosten verhuurder »
- Kosten verhuurproces »
- Kosten verlengingen »
- Leegstandwet (wettekst) »
- Legeskosten (gemeente) »
- Legitimatiebewijs »
- Loonstrook »
- Maximale huurperiode »
- Meerdere huurders »
- Minimale huurperiode »
- Nationale Hypotheek Garantie »
- Niet meer beschikbaar voor verhuur »
- No-cure-no-pay garantie »
- Onderhoudsverplichting huurder »
- Onderhoudsverplichting verhuurder »
- Onroerend Zaak Belasting (OZB) »
- Opnieuw huren »
- Opnieuw verhuren »
- Opstalverzekering »
- Opstartkosten »
- Opzeggingsbrief »
- Opzeggingstermijnen »
- Originele huurovereenkomst »
- Overbruggingsverhuur »
- Overschrijven GWE »
- Pandakte »
- Pararius »
- Postadres »
- Proefsamenwonen »
- Reparatiedossier »
- Rioolrecht »
- Screening huurder »
- Servicekosten »
- Sleuteloverdracht bij aanvang »
- Sleuteloverdracht bij einde »
- Stichting Derdengelden »
- Stopzetten aanvraag »
- Te koop presentatie »
- Technisch beheer »
- Tijdelijk huren »
- Tijdelijk verhuren »
- Toestemming verhuur (bank) »
- Toestemming verhuur van VvE »
- Toewijzing huurder »
- Uit- en inschrijven GBA »
- Update (jaarlijks) gas en elektra »
- Vacature »
- Vaststellen huurprijs »
- Verblijf in buitenland »
- Vergunning Leegstandwet »
- Verhoogde borg »
- Verhuur zonder toestemming bank »
- Verhuurder »
- Verhuurdersverklaring »
- Verhuurkosten (verhuurder) »
- Verhuurproces »
- Verklaring van erfrecht »
- Verkoopopdracht makelaar »
- Verlenging v.d. toestemming NHG »
- Verlenging van de toestemming »
- Verlengingskosten »
- Verzekeraar (opstal) informeren »
- Verzending per e-mail »
- Verzending per fax »
- Verzending per post »
- Voorinspectie formulier »
- Voorwaardelijke toestemming bank »
- Voorwaarden gemeente »
- Voorwaarden huurwaarborg »
- Voorwaarden hypotheekbank »
- Voorwaarden Leegstandwet »
- Vraaghuurprijs »
- VvE kosten »
- Waarborg huurbetalingen »
- Wachtlijst »
- WDH2015 (Wet Doorstroming Huurmarkt) »
- Werkgeverscheck »
- Werkgeversverklaring »
- Woning is verkocht »
- WOZ beschikking »Moet ik mijn opstalverzekeraar informeren?
Informeer altijd bij uw verzekeraar of uw te verhuren woning op de juiste wijze is verzekerd (opstal e.d.). Ook bij tijdelijke verhuur dient u als verhuurder uw opstalverzekeraar te informeren. Mede omdat steeds meer (hypotheek)banken een bewijs willen hebben dat u als verhuurder uw opstalverzekeraar heeft geïnformeerd dat de woning binnenkort (of reeds is) wordt verhuurd. Alle banken hebben op dit punt het beleid aangescherpt. De meeste banken willen zekerheid voor zichzelf en voor hun klanten. Sommige opstalverzekeraars geven namelijk geen dekking wanneer u de woning heeft verhuurd. Het bewijs dat de opstalverzekeraar is geinformeerd dient de verzekeraar als mail of als brief aan u te verzenden. Wij ontvangen daarvan graag een kopie.


Voorbeeld verzoek aan uw opstalverzekeraar

Onderstaande tekst is een voorbeeldtekst die u naar uw opstalverzekeraar kunt mailen. Selecteer de tekst en druk op Ctrl+c, om de tekst daarna ergens te plakken met Ctrl+v.

*************************************************************************

Geachte heer, mevrouw,

Middels deze mail wil ik u informeren dat ik bezig ben om mijn woning aan het (adres te verhuren woning) te gaan verhuren. Deze verhuur is tijdelijk en wel voor de periode dat het huis nog niet is verkocht. De verhuur is op grond van de Leegstandwet en met toestemming van de (hypotheek)bank. De opstalverzekering voor dit pand is afgesloten bij (naam verzekeraar) onder polisnummer (polisnummer).

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging dat mijn voorgenomen tijdelijke verhuur geen consequenties heeft voor mijn opstalverzekering. Alvast bedankt voor uw medewerking.

met vriendelijke groet,


*************************************************************************De hypotheekbank eist reparatie van je huidige huurovereenkomst
Jouw woning is reeds verhuurd zonder verhuurtoestemming van de hypotheekbank. Zij eisen de je de woning alsnog conform hun voorwaarden tijdelijk gaat verhuren. Je hebt jouw te koop staande woning reeds verhuurd en je moet van de hypotheekbank jouw huidige huurovereenkomst omzetten in een juridisch correcte huurovereenkomst op grond van de Leegstandwet.
Wij kunnen dit voor je realiseren. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op

Zonder schriftelijke verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank en zonder een juridisch correcte huurovereenkomst neem je als verhuurder en ook als huurder enorme risico's. Elke hypotheekbank zal indien die situatie blijft voortduren gepaste maatregelen moeten nemen.In het nieuws en/of referenties
- ING adviseert ook in 2022 Overbruggingsverhuur.nl via hun website »
- Directe link naar de websitepagina van ING over tijdelijke verhuur »
- Verhuurder van Overbruggingsverhuur.nl aan het woord in 'Notaris Magazine' »
- Interview met een makelaar over de samenwerking met Overbruggingsverhuur.nl »
- Rabobank adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- Aegon adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- OBVION - tijdelijke verhuur »
- ING adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- Delta Lloyd adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- SNS REAAL adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- SNS geeft toestemming voor tijdelijk verhuur van woningen »
- OBVION: tijdelijke verhuur tweede huis mag via Overbruggingsverhuur.nl »
- SNS adviseert Overbruggingsverhuur.nl »
- Gemeente Maasdriel adviseert woningeigenaren gebruik te maken van Overbruggingsverhuur.nl »
- Gemeente Kerkrade adviseert woningeigenaren gebruik te maken van Overbruggingsverhuur.nl »
- Gemeente Midden-Delfland adviseert woningeigenaren gebruik te maken van Overbruggingsverhuur.nl »
- Bekijk de lijst van 2016, wij zijn wederom uitgeroepen tot grootste verhuurmakelaar van Nederland »
- 10 misverstanden over tijdelijke verhuur (Vastgoedactueel) »
- Geen toestemming, wel verhuur: lening is direct opeisbaar - De scherpe pen »
- Interview met Overbruggingsverhuur.nl in het makelaarsblad Vastgoed »
- Dan maar verhuren (interview verhuurder) in het Algemeen Dagblad »
- Verhuurder van Overbruggingsverhuur.nl aan het woord in het NRC Handelsblad »Welke huurprijs ga ik vragen?
Wij presenteren jouw woning op Pararius altijd met de door jou zelf bepaalde en doorgegeven huurprijs. Dit is de huurprijs die de huurder maandelijks gaat betalen.

De huurinkomsten storten wij maandelijks door op jouw bankrekening. De te vragen huurprijs wordt bepaald door alle kosten, zoals: bruto maandelijkse hypotheeklasten, verhuurkosten, onze maandelijkse beheerkosten en de overige servicekosten zoals o.a.: vve kosten, blokverwarming, gemeenschappelijke waterkosten, meubilering, stoffering, eigenaarsbelastingen OZB, eigenaarsbelasting rioolrecht, opstalverzekering, erfpacht en reservering onderhoud.Keuze verhuurder
De verhuurder maakt na de bezichtiging een keuze en geeft aan Overbruggingsverhuur.nl door welke huurder de woning mag gaan huren. Deze huurder wordt gevraagd alle benodigde gegevens snel en correct aan ons per mail te verzenden. Deze kandidaat wordt zo snel mogelijk gescreend. Hoor je binnen 3 werkdagen niets? Dan heeft de verhuurder jou niet als kandidaat huurder gekozen.Vragen mag tijdens de bezichtiging!
Wanneer de kandidaat huurder informatie aanvraagt en/of een bezichtigingsafspraak wil maken voor een van onze huurwoningen, volgt hij/zij de instructies bij de link "Plan een bezichtiging" op de Pararius presentatiepagina van de betreffende woning. Wij kunnen de kandidaat huurder daarna op de juiste wijze verder helpen. Een bezichtigingsverzoek komt altijd via e-mail bij ons binnen.
In een bezichtigingsaanvraag geeft de kandidaat naast contactgegevens ook antwoord op de volgende vragen:
1. Met hoeveel volwassenen gaat u de woning bewonen?
2. Hoeveel kinderen gaan in de woning wonen?
3. Heeft u huisdieren? Zo ja welke?
4. Het gezamenlijke netto maandinkomen van de huurder(s)
5. Kan de huurder bij onvoldoende inkomen eventueel een verhoogde borg betalen?
6. Wat is de reden van verhuizing?
7. Per wanneer wil de huurder de woning betrekken?

Indien huurder(s) bij de bezichtigingsaanvraag nog niet alle vragen hebben beantwoord, dan is het handig voor u als verhuurder om hierom te vragen tijdens de bezichtiging.

Wij zullen de bezichtigingsaanvraag van geïnteresseerde kandidaat huurders aan u doormailen, zodat u zelf eenvoudig telefonisch contact met hen kan opnemen voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging (kennismaking).

De verhuurder kan en mag de huurder(s) altijd vragen naar een legitimatiebewijs, zo kan de verhuurder zelf controleren of hij de juiste persoon voor zich heeft. Zorg als kandidaat huurder dat je altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebt tijdens de bezichtiging, de verhuurder kan je namelijk de toegang weigeren wanneer je geen geldig legitimatiebewijs bij je hebt!

De verhuurder neemt na de bezichtigingsronde een beslissing. De verhuurder bepaalt altijd zelf welke huurder de woning mag gaan bewonen. De verhuurder geeft via e-mail aan Overbruggingsverhuur.nl door welke huurder het is geworden. Wij nemen daarna contact met deze kandidaat huurder op.

Hoor je binnen 3 werkdagen niets? Dan heeft de verhuurder jou niet als kandidaat huurder gekozen.Wie is die huurder?
Wanneer iemand een woning wil gaan huren, dan dient elke huurder t.b.v. de screening en het opmaken van de huurovereenkomst de volgende gegevens compleet aan Overbruggingsverhuur.nl per mail te verzenden:
- Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier huurder
- Een geldig identiteitsdocument (legitimatiebewijs)
- Een recente salarisspecificatie/bewijs van inkomen (loonstrook)
- Als de huurder een zelfstandig ondernemer is, vragen wij om, in plaats van een loonstrook, een kopie van de meest recente belastingaangifte inkomstenbelasting en een kopie van jouw accountantsverklaring te overleggen. Houd rekening met het feit dat een aantal eigenaren alleen met jou als kandidaat huurder akkoord kunnen gaan, indien je extra zekerheid voorstelt. Je kan hierbij denken aan een verhoogde borg van 3 tot 5 maanden van de maandelijkse huur
- Als je gepensioneerd bent vragen wij je ook een kopie van jouw inkomsten. Hierbij kan je denken aan een kopie van jouw pensioen of een kopie van jouw AOW-uitkering
- Een kopie van jouw bankafschrift waarop jouw inkomsten worden bijgeschreven
- Bij onvoldoende inkomen, kan je een verhoogde borg op de Stichting Derdengelden rekening in bewaring geven of iemand garant laten staan voor jouw betalingsverplichting. Deze persoon dient in Nederland te wonen en dient hiervoor afzonderlijk een door ons opgestelde borgtocht te tekenen (extra €295 voor rekening huurder).

Screening, werkgevers- en creditcheck
Wij screenen elke huurder. Op dit gebied werken wij samen met verschillende partijen en kunnen jou als particuliere verhuurder voorzien van de juiste screening. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is een screening van essentieel belang. Bij het screenen van een kandidaat huurder controleren wij de identiteit van de persoon d.m.v. een legitimatie check. Tevens wordt aan de hand van de inkomensnorm de geschiktheid van de kandidaat huurder gecontroleerd. Standaard nemen wij contact op met de werkgever van de kandidaat huurder. Bij elk aanvraagformulier huurder zit een werkgeversverklaring. Een creditcheck is er om de finaciële situatie van de aspirant huurder te toetsen.

Samengevat
- Creditcheck op basis van toetsing financiële situatie
- Toetsing werkgever en/of eigen bedrijf
- Toetsing inkomen

Aansprakelijkheidsverzekering huurder
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade die uitsluitend bestaat uit financiële schade (in verzekeringstermen: zuivere vermogensschade) is doorgaans niet verzekerd.Naar rato
De ingangsdatum of de opleveringsdatum van de huurovereenkomst hoeft niet altijd per de eerste of de laatste van de maand te zijn. Om de bedragen voor de gebroken maand uniform te berekenen geven wij je op deze pagina een aantal rekenvoorbeelden.

Als basis hanteren wij het aantal dagen in de betreffende maand. Als eerste is het belangrijk om de juiste huurprijs per dag te berekenen. Deze daghuurprijs berekenen wij als volgt: de maandhuurprijs delen wij door het aantal volledige dagen in die betreffende maand, de uitkomst hiervan is de daghuurprijs.

Rekenvoorbeeld 1 Ratoberekening voor de 20e van de maand
Stel de huurovereenkomst heeft een ingangsdatum op 10 april, de totale maandhuurprijs bedraagt €900,-. Om een correcte berekening naar rato te maken voor de maand april beginnen wij met de berekening van de daghuurprijs. De daghuurprijs is €900,- delen door 30 dagen = €30,-. De maand april heeft als einddatum 30 april, dit betekent dat de huurder 21 dagen toegang heeft tot de woning. De uitkomst van de berekening naar rato is 21 dagen keer €30,- is €630,-. De huurprijs voor deze eerste maand is dan €630,-.

Rekenvoorbeeld 2 Ratoberekening na de 20e van de maand
Stel de huurovereenkomst heeft een ingangsdatum op 27 mei, de totale maandhuurprijs bedraagt €900,-. Om een correcte berekening naar rato te maken voor de maand mei beginnen wij met de berekening van de daghuurprijs. De daghuurprijs is €900,- delen door 31 dagen = €29,03. De maand mei heeft als einddatum 31 mei, dit betekent dat de huurder 5 dagen toegang heeft tot de woning. De uitkomst van de berekening naar rato is 5 dagen keer €29,03 is €145,15. De huurder betaalt in deze situatie ook direct de huur voor de (volgende) maand juni. Dit betekent dat de totale eerste huur (inclusief de berekening naar rato) is €1.045,15 (€145,15 + €900,-).

Rekenvoorbeeld 3 Ratoberekening bij beëindiging van de huurovereenkomst
Stel de huurovereenkomst wordt met wederzijds goedvinden beëindigd met een opleverdatum van 28 juni, de totale maandhuurprijs bedraagt €900,-. Om een correcte berekening naar rato te maken voor de maand juni beginnen wij met de berekening van de daghuurprijs. De daghuurprijs is €900,- delen door 30 dagen = €30,-. De maand juni heeft als einddatum 30 juni, dit betekent dat de huurder 2 dagen geen toegang meer heeft tot de woning. De uitkomst van de berekening naar rato is 2 dagen keer €30,- is €60,-. De huurder betaalt in deze situatie een lagere huur voor de maand juni. Dit betekent dat de totale laatste huur is €900,- minus €60,- is €840,-.Concept huurovereenkomst
Zodra de ingangsdatum en de hoogte van de huurprijs zijn bepaald en wij alle benodigde gegevens van de huurder(s) en de verhuurder(s) hebben ontvangen, kunnen wij de bankafhankelijke concept huurovereenkomst, de pandakte en indien van toepassing de ontruimingsverklaring opstellen. Indien van toepassing stellen wij op dat moment ook de borgtocht op. Tevens worden de factuur voor de huurder (deze bestaat uit: de huur en de borg) en de creditfactuur voor de verhuurder (deze bestaat uit: de huur minus de toestemmings- en verhuurkosten). Lees de concept huurovereenkomst altijd goed door en geef tijdig wijzigingen/aandachtspunten aan ons door.

Originele huurovereenkomst
Nadat de huurder de factuur heeft voldaan, verzenden wij ter ondertekening de originele huurovereenkomst. De factuur (credit) voor de verhuurder zullen wij direct na retour ontvangst van alle getekende stukken en na de sleuteloverdracht aan de verhuurder voldoen.

Belangrijke regels bij ondertekening van de huurovereenkomst en sleuteloverdracht:
- Er mogen geen doorhalingen, wijzigingen of toevoegingen door partijen in de huurovereenkomst worden gemaakt
- De sleutel wordt pas overgedragen aan de huurder nadat alle stukken correct zijn ondertekend
- Elke bladzijde van de huurovereenkomst dient te zijn voorzien van een paraaf (van alle huurders en alle verhuurders)
- Ook de overige stukken zoals; borgtocht, pandakte, ontruimingsverklaring, afstandsverklaring van medehuur en dergelijke dienen door de juiste partij(en) te worden ondertekend
- De verhuurder draagt zorg voor de retour verzending per mail van de getekende stukken aan Overbruggingsverhuur.nl
- Vul altijd het check-in formulier in en maak eventueel een fotoreportage.Wanneer mag het?
De volgende woonruimte kan worden verhuurd via de Leegstandwet:
- te koop staande woning van een particuliere eigenaar (een eigenaar mag maximaal 2 koopwoningen tegelijk verhuren)
- te koop staande huurwoning
- huurwoning (bijv. van een woningcorporatie) die op termijn gesloopt of ingrijpend gerenoveerd wordt
- woonruimte in een gebouw (bijvoorbeeld kantoor of school) dat in afwachting is van een andere bestemming, verkoop of verbouwing.

Verhuren en verkopen tegelijkertijd?
De verkoop van jouw woning door jouw makelaar gaat tijdens de gehele (tijdelijke) huurperiode gewoon door. In de huurovereenkomst worden duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. verkoopbezichtigingen. Indien de verhuurder tijdens de huurperiode de woning verkoopt, kan de huurovereenkomst gewoon worden opgezegd met een wettelijke opzegtermijn van 3 kalendermaanden. Hierbij dient de verhuurder wel een wettelijke minimale huurperiode van 6 maanden in acht te nemen. Omdat de verhuur via de Leegstandwet plaatsvindt heeft de huurder geen huurbescherming conform het Burgerlijk Wetboek en is de huurder wettelijk verplicht de woning tijdig te verlaten.

Opzeggingsbrief
Als service stellen wij altijd voor beide partijen de opzeggingsbrief op. Mail ons gewoon even dat je wilt opzeggen. Deze opzeggingsbrief ontvang je per mail en hoef je dan alleen nog maar te ondertekenen en aan de andere partij te verzenden.Voorwaarden financieel beheer
Wij hebben voor onze service financieel beheer voorwaarden opgesteld zodat het voor je duidelijk is wat jij van ons mag verwachten. De service financieel beheer wordt door Overbruggingsverhuur.nl uitgevoerd onder de volgende voorwaarden:
1. Beheerder voert met ingang van de huurovereenkomst, of indien de huurovereenkomst reeds is ingegaan per eerstkomende betaling van de huur, voor de verhuurder het financieel beheer (hierna te noemen: “het beheer”) voor de te verhuren woning.
2. Indien huurder(s) niet aan de inkomensnorm voldoet, zullen aanvullende zekerheden door Overbruggingsverhuur.nl worden gevraagd in de vorm van een hogere borg en/of garantstelling middels borgtocht.
3. Indien verhuurder kiest voor minder dan de door Overbruggingsverhuur.nl geadviseerde zekerheden behoudt Overbruggingsverhuur.nl het recht voor om het beheer niet uit te voeren. Dit geldt ook wanneer de verhuurder tijdens de uitvoering van het beheer de huurovereenkomst niet wenst op te zeggen wanneer de huurder nalatig blijft (regelmatig te late huurbetaling).
4. Indien om redenen tussentijds de service financieel beheer door Overbruggingsverhuur.nl niet langer voor de verhuurder kan worden uitgevoerd, is verhuurder de kosten voor de werkzaamheden voor het onderdeel proces en beheer verschuldigd. Deze zullen door verhuurder worden afgekocht voor 12 keer het op dat moment geldende maandbedrag voor het verhuurproces en financieel beheer inclusief BTW per verhuurde woning.
5. Verhuurder draagt zorg voor de verzending aan Overbruggingsverhuur.nl van de door beide partijen getekende huurovereenkomst uiterlijk binnen 5 dagen na ondertekening.
6. Beheerder zal de huur innen, welke huurder uit hoofde van de huurovereenkomst verschuldigd is, op de Derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Overbruggingsverhuur.
7. Beheerder zal de huurbetalingen bewaken en eventueel optredende achterstanden in de huurbetalingen signaleren en zo nodig in overleg met de verhuurder rechtsmaatregelen laten nemen tegen huurder(s). Alle hierbij optredende gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten komen voor rekening van de verhuurder.
8. De vergoeding voor het beheer zal maandelijks worden ingehouden op de door beheerder van de huurder ontvangen huur.
9. Beheerder zal het saldo van de huur minus de vergoeding de 10e van de maand overmaken op het bankrekeningnummer van verhuurder. Indien de 10e van de maand in het weekend valt, zal de betaling op de eerst volgende werkdag worden overgemaakt.
10. De vergoeding voor het beheerproces kan door Overbruggingsverhuur.nl voor lopende huurovereenkomsten niet tussentijds worden verhoogd, dit met uitzondering van de per 1 juli jaarlijkse verhoging van de kosten voor het verhuurproces en financieel beheer met €1,- (inclusief BTW).
11. De door beheerder ontvangen borg van huurder(s) zal door beheerder worden gestald op de Derdengelden rekening van Stichting Derdengelden Overbruggingsverhuur. Er zal geen rente worden vergoed over de borg die op de rekening van Stichting Derdengelden Overbruggingsverhuur staat.
12. Huurder en verhuurder zullen gezamenlijk een oplossing zoeken wanneer er bij de beëindiging van de huurovereenkomst discussies ontstaan omtrent al dan niet correcte oplevering van de woning, achterstallige (huur)betalingen van huurder, ontstane schade door huurder. De beheerder maakt de borg dan altijd over naar verhuurder. Verantwoordelijk voor de uitbetaling van de borg aan de huurder is uiteindelijk de verhuurder.
13. Het beheer wordt aangegaan voor de duur dat de woning via Overbruggingsverhuur.nl wordt verhuurd.
14. Het beheer eindigt op de datum dat verhuurder of huurder de huurovereenkomst heeft beëindigd (datum van sleuteloverdracht).
15. Diensten die in verhouding tot de gebruikelijke gang van zaken meer tijd, aandacht of inspanning vergen, dan wel voortvloeien uit wijzingen in het huurbeleid van de overheid kunnen door beheerder naar redelijkheid afzonderlijk in rekening worden gebracht. Dit kan alleen als hiervoor vooraf aan verhuurder een kostenopgave is verstrekt en verhuurder daarmee akkoord is gegaan.NIBUD
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning hanteren wij, de verhuurder en de hypotheekbanken een inkomensnorm. Deze is conform de standaard inkomensnorm van het NIBUD, namelijk dat het gezamenlijk netto besteedbaar maandsalaris minimaal 3 keer de totale huur moet zijn. Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden op het inkomen in mindering gebracht.

Huurder heeft te weinig inkomen, wat nu?
Indien niet aan de inkomensnorm wordt voldaan, bestaat de mogelijkheid om een verhoogde borg bij aanvang van de huurovereenkomst bij ons in bewaring te geven. Deze verhoogde borg geldt als extra zekerheid voor de verhuurder en ontvangt de huurder bij correcte oplevering aan het einde van de huurperiode weer terug.

Borgtocht
Een andere mogelijkheid is een 'borgtocht'. Bij een borgtocht staat een ander persoon (niet zijnde de huurder, bijvoorbeeld: ouders, familielid of ex-partner) garant voor de huurder die niet aan de inkomensnorm voldoet. Deze persoon dient in Nederland te wonen en dient te voldoen aan de daarvoor gestelde verhoogde inkomensnorm (het bruto gezamenlijk maandsalaris bedraagt minimaal 5 keer de totale huur). De kosten voor het screenen van de borgtochtsteller(s) en het opstellen van een borgtocht overeenkomst bedragen €295,- (inclusief BTW). Deze kosten worden bij de huurder in rekening gebracht. Zonder deze borgtocht kan een huurder in die situatie niet huren.

Borg, waarborgsom, verhoogde borg of borgtocht
Borg, borgsom of waarborgsom is een ander woord voor waarborg of onderpand. Borg betaalt de huurder aan de verhuurder of diens financieel beheerder en deze neemt de borg in bewaring. De borg is de garantie voor de verhuurder dat eventuele beschadigingen aan de huurwoning, veroorzaakt door de huurder, aan de hand van de borg (deels) vergoed kunnen worden. De borg kan ook dienen als betaalmiddel bij een opgelopen huurachterstand. Wel is de verhuurder of diens financieel beheerder - na verkrijging van het nieuwe inschrijvingsbewijs - verplicht de betaalde borg terug te storten aan de huurder als bij oplevering geen sprake is van betalingsachterstanden of geen schade of andere gebreken aan de desbetreffende huurwoning zijn vastgesteld. De gangbare termijn van terugbetaling is maximaal 1 maand na de dag van oplevering. In het algemeen komt de borg overeen met één of twee maanden huur. Om er zeker te zijn dat er geen misverstanden ontstaan over de borg, wordt de omschrijving van de borg opgenomen in de huurovereenkomst. Soms gaan er jaren overheen voordat de huurder de woning verlaat. Het kan dan gebeuren dat partijen niet meer weten hoeveel borg er was betaald aan het begin van de huurperiode. Tenzij anders is overeengekomen wordt de borg door de huurder naar een veilige Derdengeldenrekening overgemaakt. Verhuurder of diens financieel beheerder betaalt over de door huurder gestorte waarborgsom geen rente.

Wanneer wordt de borg aan de huurder terugbetaald?
Als de vertrekkende huurder(s) zich bij de gemeente heeft ingeschreven op het nieuwe woonadres, dan ontvangen wij en de verhuurder - van de vertrekkende huurder(s) - hiervan een afschrift (inschrijvingsbewijs) per mail. Pas na ontvangst van een kopie van dit inschrijvingsbewijs stort de verhuurder de borg retour.

Verhoogde borg
Indien bij de berekening van 3 keer het maandelijkse huurbedrag er onvoldoende gezamenlijk netto inkomen is, kan de huurder als zekerheid voor de verhuurder het tekort als extra borg bovenop de reeds te betalen borg betalen.

Rekenvoorbeeld borg plus verhoogde borg
De huurder heeft een netto inkomen van €2.400,- per maand, de huurprijs is €900,- per maand. De inkomensnorm geeft aan dat het inkomen niet de gehele huurprijs dekt; 3 keer €900,- is €2.700,- oftewel met het netto inkomen van €2.400,- delen door 3 wordt slechts een huurprijs van €800,- afgedekt. Dit betekent dat €100,- (€900,- minus €800,-) niet is afgedekt door het inkomen.

Om als huurder voor de verhuurder voldoende zekerheid te bieden bij een verplichte minimale huurperiode van 6 maanden (de eerste maand huur wordt reeds vooraf door de huurder betaald, er blijven dus nog minimaal 5 maanden over), hanteren wij een extra verhoging van de borg van €100,- keer 5 maanden is totaal €500,-. De borg inclusief de verhoogde borg bedraagt in dit voorbeeld €900,- + €500,- is €1.400,-.

Deze verhoogde borg geldt als extra zekerheid voor de verhuurder en ontvangt de huurder bij correcte oplevering zonder betalingsachterstanden weer terug.Opzeggingsbrief
Als service stellen wij altijd gratis voor beide partijen de opzeggingsbrief op. Mail ons gewoon even dat je wilt opzeggen. Deze opzeggingsbrief ontvang je per mail en hoef je dan alleen nog maar te ondertekenen en aan de andere partij te verzenden.Fiscale consequenties
Het verhuren van jouw woning heeft altijd fiscale consequenties. In algemene zin komt de te koop staande woning uit box 1 en gaat naar box 3.
Dit betekent:
- Hypotheekrenteaftrek voor de te verhuren woning vervalt
- Bijtelling van eigenwoningforfait van de te verhuren woning vervalt
- Het saldo van de waarde van de te verhuren woning minus hypotheekschuld is belast (mits boven vrijstelling; zie ook www.belastingdienst.nl)
- Huurinkomsten van de te verhuren woning zijn onbelast

Deze informatie is bedoeld voor algemeen gebruik en is niet toegespitst op de individuele situatie van de verhuurder. Deze informatie kan derhalve niet worden gehanteerd als een vervanging van persoonlijk advies. Meer informatie over jouw financiële consequenties is verkrijgbaar bij jouw financieel adviseur of bij de Belastingdienst (0800-0543).

Verzekering van jouw woning bij tijdelijke verhuur
Informeer altijd bij jouw verzekeraar of jouw te verhuren woning op de juiste wijze is verzekerd (opstal e.d.). Ook bij tijdelijke verhuur dien je als verhuurder jouw opstalverzekeraar te informeren. Mede omdat steeds meer (hypotheek)banken een bewijs willen hebben dat je als verhuurder jouw opstalverzekeraar hebt geïnformeerd dat de woning binnenkort (of reeds is) wordt verhuurd. Alle banken hebben op dit punt het beleid aangescherpt. De meeste banken willen zekerheid voor zichzelf en voor hun klanten. Sommige opstalverzekeraars geven namelijk geen dekking wanneer je de woning hebt verhuurd. Het bewijs dat de opstalverzekeraar is geinformeerd dient de verzekeraar als mail of als brief aan jou te verzenden. Wij ontvangen daarvan graag een kopie per mail.Besluit kleine herstellingen
Ga naar het overzicht van het Besluit kleine herstellingen.Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
In alles wat wij doen, volgen wij de Europese privacy wetgeving AVG. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor (de verbetering van) onze eigen dienstverlening en delen deze nooit zonder jouw schriftelijke toestemming met anderen. Je leest hier meer over in onze privacy policy.

Hoe maak ik met de KopieID-app een veilige kopie van mijn identiteitsbewijs?
Met de app KopieID maak je met jouw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van jouw identiteitsbewijs (ID-bewijs).
Ga naar de website van de Rijksoverheid.Extra voorwaarden hypotheekbank
Zonder toestemming van jouw hypotheekbank of zonder vergunning van de gemeente is verhuur op grond van de Leegstandwet niet toegestaan. Wij vragen bij elke bank de noodzakelijke schriftelijke toestemming voor verhuur via de Leegstandwet aan. Direct na de door jou opgegeven datum dat de woning leeg is, dienen wij ook de aanvraag in voor de vergunning op grond van de Leegstandwet bij de gemeente. De gemiddelde doorlooptijd hiervan bedraagt circa 3 weken.

De woning dient op dat moment ook daadwerkelijk leeg te staan, dit betekent dat er niemand op dat adres mag ingeschreven staan bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Indien jij (of iemand anders) toch nog staat ingeschreven in het GBA, dan dien je je uit te schrijven en de datum van uitschrijving aan ons door te geven.

Sommige banken en/of gemeenten verlangen extra informatie m.b.t. de aanvraag. Indien zij aanvullende voorwaarden wensen, zullen wij (of de bank zelf) je hierover per e-mail informeren.

Deze extra voorwaarden kunnen bestaan uit het aanleveren van de volgende gegevens:
- Voorwaardenbrief en/of risicoverklaring van de betreffende hypotheekbank
- Eigendomsbewijs
- Verklaring van erfrecht (indien de te verhuren woning via erfenis is verkregen)
- Kosten-baten analyse
- Schriftelijke toestemming van de VvE
- Schriftelijke toestemming van de opstalverzekeraar
- Verkoopopdracht van de makelaar
- WOZ beschikking (meest recente)
- Bij verblijf in het buitenland kan de bank extra voorwaarden stellen

Elke bank geeft onder bepaalde voorwaarden toestemming voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandwet, wij noemen dit de voorwaardelijke toestemming van de bank. Pas nadat je aan alle voorwaarden hebt voldaan wordt de voorwaardelijke toestemming door de bank omgezet in een onvoorwaardelijke toestemming voor een door de bank te bepalen periode, dit is meestal 2 jaar. Daarna is deze toestemming eventueel jaarlijks te verlengen.

Verlenging van de verhuurtoestemming van jouw hypotheekbank
De meeste hypotheekbanken verlenen verhuurtoestemming voor tijdelijke verhuur voor 2 jaar. De verhuurtoestemming kan daarna jaarlijks worden verlengd. Jouw hypotheekbank zal slechts de verhuurtoestemming verlengen wanneer je (nog steeds) aan hun voorwaarden voldoet. Hierbij kan je denken aan de noodzaak van verhuur, een geldige vijfjarige (verlengde) gemeentelijke vergunning Leegstandwet, een correcte (verlengings)huurovereenkomst of een marktconforme vraagprijs. De verhuurder wordt altijd tijdig door ons geïnformeerd wanneer wij de verlenging van de verhuurtoestemming voor tijdelijke verhuur bij de hypotheekbank gaan aanvragen. Wij ontvangen van de hypotheekbank(en) altijd een schriftelijke bevestiging voor de verlenging van 1 jaar van de verhuurtoestemming voor tijdelijke verhuur.Stichting Derdengelden
Derdengelden zijn geldsommen van derden (meestal klanten) die door bepaalde vrije beroepsuitoefenaars uit hoofde van hun functie worden beheerd. Hierbij moet in de eerste plaats worden gedacht aan notarissen en advocaten. Beide beroepsgroepen beschikken vaak over geldsommen die door klanten aan hen zijn toevertrouwd. Advocaten gebruiken hiervoor een afzonderlijke stichting waarin derdengelden worden ondergebracht. De bedoeling hiervan is tweeledig:

- De derdengelden mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden
- Bij een eventueel faillissement vallen de derdengelden buiten het faillissement

Overbruggingsverhuur.nl heeft jaren geleden al een Stichting Derdengelden Overbruggingsverhuur opgericht en een daarbij behorende veilige Derdengelden rekening geopend. Hierdoor kunnen wij je nog meer zekerheid en veiligheid bieden m.b.t. de over te maken gelden, zoals huur en borg.

Veilige bewaring van de borg van de huurder
Ook voor een huurder geeft een Derdengeldenrekening veel zekerheid. Hiermee wordt voorkomen dat een verhuurder tijdens de huurperiode het borgbedrag opmaakt. De borg is tijdens de huurperiode in bewaring op de veilige Stichting Derdengelden Overbruggingsverhuur. Wij zullen de borg (na verrekening van alle openstaande bedragen) na de oplevering overmaken aan de verhuurder. Als de vertrekkende huurder(s) zich bij de gemeente heeft ingeschreven op het nieuwe woonadres, dan ontvangen wij en de verhuurder - van de vertrekkende huurder(s) - hiervan een afschrift (inschrijvingsbewijs) per mail. Pas na ontvangst van een kopie van dit inschrijvingsbewijs stort de verhuurder de borg retour.Basisvoorwaarden
Door veranderingen in de woningmarkt of in een persoonlijke situatie kunnen particuliere eigenaren in de problemen komen als zij met dubbele hypotheeklasten te maken krijgen. Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet van de woning die een eigenaar nu niet kwijt kan, biedt dan mogelijk uitkomst. Huurinkomsten compenseren namelijk (deels) de dubbele lasten.

Om van deze regeling gebruik te kunnen maken is toestemming van de hypotheekbank en de gemeente nodig. De maatregel helpt niet alleen om financiële nood te voorkomen, maar er blijft daardoor ook doorstroming op de woningmarkt. Ook ongewenste neveneffecten van leegstand, zoals kraken, waardedaling en vernieling worden voorkomen.

Om te mogen verhuren via de Leegstandwet dien je minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:
De te verhuren woning moet (binnen afzienbare tijd) leeg zijn. Er mag niemand op het adres ingeschreven staan bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Er mogen natuurlijk nog wel meubels e.d. in de woning staan. De woning moet zichtbaar te koop staan op internet. De meeste hypotheekbanken en gemeenten hanteren als voorwaarde een vermelding op Funda. Ook tijdens de huurperiode dient jouw woning altijd zichtbaar te koop op internet te staan. Enkel wanneer wordt voldaan aan bovengenoemde voorwaarden kunnen wij een aanvraag voor de vergunning bij de gemeente en een aanvraag voor de toestemming om te verhuren bij de hypotheekbank indienen.Zoekwoorden van onze klanten
Overbruggingsverhuur, Huurder, Verhuur koophuis, Verhuren onder leegstandswet, toestemming bank, toestemming verhuur, toestemming hypotheekverstrekker, toestemming tijdelijk verhuren, Leegstandswet tijdelijke verhuur, Huurovereenkomst leegstandswet, Huis verhuren leegstandswet, Huur leegstandswet, Koopwoning verhuren, Koopwoning tijdelijk verhuren, Verhuur leegstandswet, Verhuren leegstandswet, Tijdelijke verhuur leegstandswet, Koopwoning verhuren, leegstandswet, Leegstandwet, Koopoptie, Huur, Huurtoeslag, Huis verkopen, Twee woningen, NVM, Hypotheekrenteaftrek, Hypotheekverstrekker, Inspectierapport, Aanmelden huurder, Pararius, Aanmelden verhuurder, Aansprakelijkheidsverzekering, Adviseren huurprijs, Afstandverklaring van medehuur, Overbruggingshuur, Afvalstoffenheffing (gemeente), Afwikkeling stukken naar de bank, Algemene voorwaarden,Alle huurhuizen, Auteursrecht bij foto's, Beheervoorwaarden, Leegstandswet, Leegstandwet, Bellen, Berekende huurprijs, Berekening stoffering & meubilering, Berekening naar rato, Bezichtigingen, Blanco huurovereenkomst, Borg, Borgtocht, Check-in, Check-out, Concept huurovereenkomst, Contact, Creditcheck, Tijdelijke verhuur, Tijdelijke huur, Derdengelden rekening, Disclaimer, Doorlooptermijnen procedure, Downloads, Dubbele woonlasten, Eigenaarsbelasting (gemeente), Eigendomsbewijs, Energielabel aanvragen, Engelstalige huurovereenkomst, Executoriale verkoop, Expatverhuurregeling, Extra clausules huurovereenkomst, Financieel beheer, Fiscale consequenties, Fotoreportage (inspectie), Garantie van de huurbetalingen, Garantstelling door derden, Gas en elektra update, Gas, water en elektra, Gebruikersbelasting (gemeente), Gemeentelijke Basis Administratie, Gemeentelijke belastingen, Gemeubileerde woning, Gerechtsdeurwaarder, Gestoffeerde woning, Gewenste huurprijs, Huis huren, Huis verhuren, Huisvestingsvergunning, Huurbeding (bank), Huurbescherming, Huurder, Huurtoeslag, Huurverhoging, Huurwaarborg, Hypotheekrente aftrek, Illegale verhuur (fraude), Inboedelverzekering, Incasso maandelijkse huur, Indicatiehuurprijs, Inkomensnorm, Instaphuurprijs, Internetpresentatie, Kadastraal Hypothecair bericht, Kale huurprijs, Kale woning, Kamer verhuur, Klantenservice, Kosten financieel beheer, Kosten huurder, Kosten huurwaarborg, Kosten verhuurder, Kosten verhuurproces, Kosten verlengingen, Leegstandwet (wettekst), Legeskosten (gemeente), Legitimatiebewijs, Loonstrook, Maximale huurperiode, Meerdere huurders, Minimale huurperiode, Nationale Hypotheek Garantie, No-cure-no-pay garantie, Onderhoudsverplichting huurder, Onderhoudsverplichting verhuurder, Maandlasten verlagen, Hypotheeklasten verlagen, Onroerend Zaak Belasting (OZB), Opnieuw huren, Opnieuw verhuren, Opstalverzekering, Opstartkosten, Opzeggingsbrief, Opzeggingstermijnen, Originele huurovereenkomst, Overbruggingsverhuur, Overschrijven GWE, Pandakte, Pararius, Postadres, Proefsamenwonen, Reparatiedossier, Abn Amro Regio Zuid koopwoning verhuren, Achmea - Centraal Beheer koopwoning verhuren, Aegon Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Amstelhuys koopwoning verhuren, Amstelstaete Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Anders / Particulier koopwoning verhuren, Argenta (Stater) koopwoning verhuren, Asr koopwoning verhuren, Lloyds Bank koopwoning verhuren, Blg Hypotheken koopwoning verhuren, Bnp Paribas koopwoning verhuren, Cvb koopwoning verhuren, Dbv (Sns Reaal) koopwoning verhuren, Delta Lloyd Levensverzekering Nv koopwoning verhuren, Direktbank koopwoning verhuren, Finqus (Voorheen Dsb) koopwoning verhuren, F. Van Lanschot koopwoning verhuren, Florius koopwoning verhuren, Fortis Regio Zuid koopwoning verhuren, Gmac koopwoning verhuren, Goudse koopwoning verhuren, Hq Hypotheken koopwoning verhuren, Hvo koopwoning verhuren, Hypinvest B.V. koopwoning verhuren, Hypotrust 1 B.V. koopwoning verhuren, Iks Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Ing koopwoning verhuren, Mnf koopwoning verhuren, Nationale Nederlanden koopwoning verhuren, Nibc Bank N.V. koopwoning verhuren, Obvion koopwoning verhuren, Argenta (Quion) koopwoning verhuren, Rabobank Noord- En Oostachterhoek koopwoning verhuren, Rabobank Alblasserwaard Noord En Oost koopwoning verhuren, Rabobank Alkmaar E.O. koopwoning verhuren, Rabobank Almere koopwoning verhuren, Rabobank Altena koopwoning verhuren, Rabobank Amersfoort En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Amerstreek koopwoning verhuren, Rabobank Amstel En Vecht koopwoning verhuren, Rabobank Amsterdam koopwoning verhuren, Rabobank Apeldoorn En Omgeving koopwoning verhuren, Rabobank Arnhem En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Assen-Beilen koopwoning verhuren, Rabobank Barneveld-Voorthuizen - Gelderse Vallei koopwoning verhuren, Rabobank Bergeijk koopwoning verhuren, Rabobank Bernheze Maasland koopwoning verhuren, Rabobank Bollenstreek koopwoning verhuren, Rabobank Bommelerwaard koopwoning verhuren, Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland koopwoning verhuren, Rabobank Breda koopwoning verhuren, Rabobank Burgum-De Lauwers koopwoning verhuren, Rabobank Centraal Twente koopwoning verhuren, Rabobank Centraal Zuid-Limburg koopwoning verhuren, Rabobank De Kempen-West koopwoning verhuren, Rabobank De Langstraat koopwoning verhuren, Rabobank Zuidwest-Brabant koopwoning verhuren, Rabobank De Liemers - Arnhem E.O. koopwoning verhuren, Rabobank De Stellingwerven koopwoning verhuren, Rabobank De Zuidelijke Baronie koopwoning verhuren, Rabobank Den Haag En Omgeving koopwoning verhuren, Rabobank Dommel En Aa koopwoning verhuren, Rabobank Dommelstreek koopwoning verhuren, Rabobank Drachten-Ureterp koopwoning verhuren, Rabobank Drechtsteden koopwoning verhuren, Rabobank Eindhoven-Veldhoven koopwoning verhuren, Rabobank Emmen-Coevorden koopwoning verhuren, Rabobank Enschede-Haaksbergen koopwoning verhuren, Rabobank Flevoland koopwoning verhuren, Rabobank Gemeente Voorst koopwoning verhuren, Rabobank Genemuiden koopwoning verhuren, Rabobank Goeree-Overflakkee koopwoning verhuren, Rabobank Gouwestreek koopwoning verhuren, Rabobank Graafschap-Midden koopwoning verhuren, Rabobank Graafschap-Noord koopwoning verhuren, Rabobank Graafschap-Zuid koopwoning verhuren, Rabobank Groene Hart Noord koopwoning verhuren, Rabobank Groesbeek-Millingen Aan De Rijn koopwoning verhuren, Rabobank Haarlem En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Hage-Beek koopwoning verhuren, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland koopwoning verhuren, Rabobank Helmond koopwoning verhuren, Rabobank Het Groene Woud Zuid koopwoning verhuren, Rabobank Het Markiezaat koopwoning verhuren, Rabobank Hart Van Brabant koopwoning verhuren, Rabobank Hilversum-Vecht En Plassen koopwoning verhuren, Rabobank Hoeksche Waard koopwoning verhuren, Tijdelijktweewoningen.nl, Rabobank Hoorn En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Hulst koopwoning verhuren, Rabobank Ijmond Noord koopwoning verhuren, Rabobank Ijsseldelta koopwoning verhuren, Rabobank Katwijk koopwoning verhuren, Rabobank Krimpenerwaard koopwoning verhuren, Rabobank Kromme Rijnstreek - Rijn En Heuvelrug koopwoning verhuren, Rabobank Land Van Cuijk & Maasduinen koopwoning verhuren, Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland koopwoning verhuren, Rabobank Leiden Katwijk koopwoning verhuren, Rabobank Utrechtse Waarden E.O. koopwoning verhuren, Rabobank Maas En Leudal koopwoning verhuren, Rabobank Maas En Waal koopwoning verhuren, Rabobank Maashorst koopwoning verhuren, Rabobank Maastricht E.O. koopwoning verhuren, Rabobank Meppel-Steenwijkerland koopwoning verhuren, Rabobank Merwestroom koopwoning verhuren, Rabobank Hoorn - Midden-Westfriesland koopwoning verhuren, Rabobank Montfoort-Oudewater koopwoning verhuren, Rabobank Nederland koopwoning verhuren, Rabobank Gooi En Vechtstreek koopwoning verhuren, Rabobank Noord Twente koopwoning verhuren, Rabobank Noord-Drenthe koopwoning verhuren, Rabobank Noordenveld West Groningen koopwoning verhuren, Rabobank Noord-Groningen koopwoning verhuren, Rabobank Kop Van Noord-Holland koopwoning verhuren, Rabobank Noord-Kennemerland koopwoning verhuren, Rabobank Noordoost Friesland koopwoning verhuren, Rabobank Noordoostpolder-Urk koopwoning verhuren, Rabobank Noordoost-Veluwe koopwoning verhuren, Rabobank Noordwest-Veluwe koopwoning verhuren, Rabobank Oerle-Wintelre koopwoning verhuren, Rabobank Oost Betuwe koopwoning verhuren, Rabobank Oosterschelde koopwoning verhuren, Rabobank Oss E.O. koopwoning verhuren, Rabobank Parkstad Limburg koopwoning verhuren, Rabobank Peel En Maas koopwoning verhuren, Rabobank Peel Noord koopwoning verhuren, Rabobank Peelland Zuid koopwoning verhuren, Rabobank Randmeren koopwoning verhuren, Rabobank Regio Schiphol koopwoning verhuren, Rabobank Ridderkerk Midden-Ijsselmonde koopwoning verhuren, Rabobank Rijk Van Nijmegen koopwoning verhuren, Rabobank Rijn En Veenstromen koopwoning verhuren, Rabobank Rijnstreek koopwoning verhuren, Rabobank Rijssen-Enter koopwoning verhuren, Rabobank Roermond-Echt koopwoning verhuren, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht koopwoning verhuren, Rabobank Salland koopwoning verhuren, Rabobank Schagen-Wieringerland koopwoning verhuren, Rabobank Schiedam-Vlaardingen koopwoning verhuren, Rabobank 'S-Hertogenbosch En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel koopwoning verhuren, Rabobank Sneek-Zuidwestfriesland koopwoning verhuren, Rabobank Soest Baarn Eemnes koopwoning verhuren, Rabobank Stad En Midden Groningen koopwoning verhuren, Rabobank Staphorst-Rouveen koopwoning verhuren, Rabobank Terneuzen-Sas Van Gent koopwoning verhuren, Rabobank Tilburg En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Twente Oost koopwoning verhuren, Rabobank Uden Veghel koopwoning verhuren, Rabobank Utrecht En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Utrechtse Heuvelrug - Rijn En Heuvelrug koopwoning verhuren, Rabobank Vaart En Vechtstreek koopwoning verhuren, Rabobank Valkenswaard En Waalre koopwoning verhuren, Rabobank Vallei En Rijn koopwoning verhuren, Rabobank Velsen En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Venlo E.O. koopwoning verhuren, Rabobank Venray koopwoning verhuren, Rabobank Vijfheerenlanden koopwoning verhuren, Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer koopwoning verhuren, Rabobank Voorne-Putten Rozenburg koopwoning verhuren, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland koopwoning verhuren, Rabobank Waterland En Omstreken koopwoning verhuren, Rabobank Weerterland En Cranendonck koopwoning verhuren, Rabobank West Betuwe koopwoning verhuren, Rabobank West Twente koopwoning verhuren, Rabobank West-Brabant Noord koopwoning verhuren, Rabobank Westelijke Mijnstreek koopwoning verhuren, Rabobank Westerbork koopwoning verhuren, Rabobank West Friesland koopwoning verhuren, Rabobank Westland koopwoning verhuren, Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen koopwoning verhuren, Rabobank Woudenberg-Lunteren - Gelderse Vallei koopwoning verhuren, Rabobank Zaanstreek koopwoning verhuren, Rabobank Zuid En Oost Groningen koopwoning verhuren, Rabobank Zuid-Holland Midden koopwoning verhuren, Rabobank Zuidwest-Drenthe koopwoning verhuren, Sns koopwoning verhuren, Reaal koopwoning verhuren, Regiobank N.V. koopwoning verhuren, Triodos koopwoning verhuren, Westland Utrecht koopwoning verhuren, Woonfonds koopwoning verhuren, Zwitserleven koopwoning verhuren, Hypotheek Vrij koopwoning verhuren, Rabo Algemeen koopwoning verhuren, Stater koopwoning verhuren, Rvs koopwoning verhuren, Triahome koopwoning verhuren, Moneyou koopwoning verhuren, Ohra koopwoning verhuren, Zwaluw Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Royal Residentie Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Nieuwegein Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Capitalum Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Atrios Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Estate Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Huizen Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, 1895 Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Muzen Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Seyst Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Hypotrust 3 B.V. koopwoning verhuren, Hypotrust 14 B.V. koopwoning verhuren, Quion 30 B.V. koopwoning verhuren, Quion I B.V. koopwoning verhuren, Quion 9 B.V. koopwoning verhuren, Stichting Nationaal Restauratiefonds koopwoning verhuren, Hollandsche Disconto Voorschotbank Bv koopwoning verhuren, Haagsche Leeuw Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Friesland Bank koopwoning verhuren, Delta Lloyd Bank Nv koopwoning verhuren, Delta Woninghypotheken B.V. koopwoning verhuren, Th. Gilissen Bankiers N.V. koopwoning verhuren, Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting koopwoning verhuren, Rijnlandse En Nederlandse Hypotheekbank koopwoning verhuren, Woonnexxt koopwoning verhuren, Ing (Voorheen Postbank) koopwoning verhuren, Combi-Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Combi Voordeel Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Combi Budgetplus Hypotheken koopwoning verhuren, Alkmaar Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Woningfonds B.V. koopwoning verhuren, Verantwoord Wonen Hypotheek koopwoning verhuren, Plus Hypotheek koopwoning verhuren, Steck Hypotheek koopwoning verhuren, Reaal Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Holland Woningfinanciering N.V. koopwoning verhuren, Elq Hypotheken koopwoning verhuren, Rabobank Roermond-Echt (Bedrijven) koopwoning verhuren, Deutsche Bank koopwoning verhuren, Fortis/Asr koopwoning verhuren, Albank koopwoning verhuren, Aegon Levensverzekering N.V. koopwoning verhuren, Stichting Pvf - Particuliere Hypotheken Fonds koopwoning verhuren, Robeco koopwoning verhuren, Quion 88 Bv koopwoning verhuren, Friese Vsb Bank Nv (Fortis) koopwoning verhuren, Quion 6 B.V. koopwoning verhuren, Rnhb koopwoning verhuren, Abn Amro Via Lindorff koopwoning verhuren, Nationale Hypotheek Maatschappij B.V. koopwoning verhuren, Nibc Direct Hypotheek B.V. koopwoning verhuren, Nibc Direct Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Quion 14 B.V. koopwoning verhuren, Quion 19 B.V. koopwoning verhuren, Quion Iii B.V. koopwoning verhuren, Rheingold Hypotheken B.V. koopwoning verhuren, Lloyds Bank koopwoning verhuren, Quion (Overigen) koopwoning verhuren, Asn koopwoning verhuren, Onderlinge Levensverzekering Maatschappij koopwoning verhuren, Social Finance Nv koopwoning verhuren, Abn Amro Regio Noord koopwoning verhuren, Abn Amro Regio West koopwoning verhuren, Fortis Regio Noord koopwoning verhuren, Fortis Regio West koopwoning verhuren, Bijbouwe koopwoning verhuren, Munt Hypotheken koopwoning verhuren, Abn Amro Regio Zuid verhuurtoestemming, Achmea - Centraal Beheer verhuurtoestemming, Aegon Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Amstelhuys verhuurtoestemming, Amstelstaete Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Anders / Particulier verhuurtoestemming, Argenta (Stater) verhuurtoestemming, Asr verhuurtoestemming, Lloyds Bank verhuurtoestemming, Blg Hypotheken verhuurtoestemming, Bnp Paribas verhuurtoestemming, Cvb verhuurtoestemming, Dbv (Sns Reaal) verhuurtoestemming, Delta Lloyd Levensverzekering Nv verhuurtoestemming, Direktbank verhuurtoestemming, Finqus (Voorheen Dsb) verhuurtoestemming, F. Van Lanschot verhuurtoestemming, Florius verhuurtoestemming, Fortis Regio Zuid verhuurtoestemming, Gmac verhuurtoestemming, Goudse verhuurtoestemming, Hq Hypotheken verhuurtoestemming, Hvo verhuurtoestemming, Hypinvest B.V. verhuurtoestemming, Hypotrust 1 B.V. verhuurtoestemming, Iks Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Ing verhuurtoestemming, Mnf verhuurtoestemming, Nationale Nederlanden verhuurtoestemming, Nibc Bank N.V. verhuurtoestemming, Obvion verhuurtoestemming, Argenta (Quion) verhuurtoestemming, Rabobank Noord- En Oostachterhoek verhuurtoestemming, Rabobank Alblasserwaard Noord En Oost verhuurtoestemming, Rabobank Alkmaar E.O. verhuurtoestemming, Rabobank Almere verhuurtoestemming, Rabobank Altena verhuurtoestemming, Rabobank Amersfoort En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Amerstreek verhuurtoestemming, Rabobank Amstel En Vecht verhuurtoestemming, Rabobank Amsterdam verhuurtoestemming, Rabobank Apeldoorn En Omgeving verhuurtoestemming, Rabobank Arnhem En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Assen-Beilen verhuurtoestemming, Rabobank Barneveld-Voorthuizen - Gelderse Vallei verhuurtoestemming, Rabobank Bergeijk verhuurtoestemming, Rabobank Bernheze Maasland verhuurtoestemming, Rabobank Bollenstreek verhuurtoestemming, Rabobank Bommelerwaard verhuurtoestemming, Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland verhuurtoestemming, Rabobank Breda verhuurtoestemming, Rabobank Burgum-De Lauwers verhuurtoestemming, Rabobank Centraal Twente verhuurtoestemming, Rabobank Centraal Zuid-Limburg verhuurtoestemming, Rabobank De Kempen-West verhuurtoestemming, Rabobank De Langstraat verhuurtoestemming, Rabobank Zuidwest-Brabant verhuurtoestemming, Rabobank De Liemers - Arnhem E.O. verhuurtoestemming, Rabobank De Stellingwerven verhuurtoestemming, Rabobank De Zuidelijke Baronie verhuurtoestemming, Rabobank Den Haag En Omgeving verhuurtoestemming, Rabobank Dommel En Aa verhuurtoestemming, Rabobank Dommelstreek verhuurtoestemming, Rabobank Drachten-Ureterp verhuurtoestemming, Rabobank Drechtsteden verhuurtoestemming, Rabobank Eindhoven-Veldhoven verhuurtoestemming, Rabobank Emmen-Coevorden verhuurtoestemming, Rabobank Enschede-Haaksbergen verhuurtoestemming, Rabobank Flevoland verhuurtoestemming, Rabobank Gemeente Voorst verhuurtoestemming, Rabobank Genemuiden verhuurtoestemming, Rabobank Goeree-Overflakkee verhuurtoestemming, Rabobank Gouwestreek verhuurtoestemming, Rabobank Graafschap-Midden verhuurtoestemming, Rabobank Graafschap-Noord verhuurtoestemming, Rabobank Graafschap-Zuid verhuurtoestemming, Rabobank Groene Hart Noord verhuurtoestemming, Rabobank Groesbeek-Millingen Aan De Rijn verhuurtoestemming, Rabobank Haarlem En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Hage-Beek verhuurtoestemming, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland verhuurtoestemming, Rabobank Helmond verhuurtoestemming, Rabobank Het Groene Woud Zuid verhuurtoestemming, Rabobank Het Markiezaat verhuurtoestemming, Rabobank Hart Van Brabant verhuurtoestemming, Rabobank Hilversum-Vecht En Plassen verhuurtoestemming, Rabobank Hoeksche Waard verhuurtoestemming, Rabobank Hoorn En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Hulst verhuurtoestemming, Rabobank Ijmond Noord verhuurtoestemming, Rabobank Ijsseldelta verhuurtoestemming, Rabobank Katwijk verhuurtoestemming, Rabobank Krimpenerwaard verhuurtoestemming, Rabobank Kromme Rijnstreek - Rijn En Heuvelrug verhuurtoestemming, Rabobank Land Van Cuijk & Maasduinen verhuurtoestemming, Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland verhuurtoestemming, Rabobank Leiden Katwijk verhuurtoestemming, Rabobank Utrechtse Waarden E.O. verhuurtoestemming, Rabobank Maas En Leudal verhuurtoestemming, Rabobank Maas En Waal verhuurtoestemming, Rabobank Maashorst verhuurtoestemming, Rabobank Maastricht E.O. verhuurtoestemming, Rabobank Meppel-Steenwijkerland verhuurtoestemming, Rabobank Merwestroom verhuurtoestemming, Rabobank Hoorn - Midden-Westfriesland verhuurtoestemming, Rabobank Montfoort-Oudewater verhuurtoestemming, Rabobank Nederland verhuurtoestemming, Rabobank Gooi En Vechtstreek verhuurtoestemming, Rabobank Noord Twente verhuurtoestemming, Rabobank Noord-Drenthe verhuurtoestemming, Rabobank Noordenveld West Groningen verhuurtoestemming, Rabobank Noord-Groningen verhuurtoestemming, Rabobank Kop Van Noord-Holland verhuurtoestemming, Rabobank Noord-Kennemerland verhuurtoestemming, Rabobank Noordoost Friesland verhuurtoestemming, Rabobank Noordoostpolder-Urk verhuurtoestemming, Rabobank Noordoost-Veluwe verhuurtoestemming, Rabobank Noordwest-Veluwe verhuurtoestemming, Rabobank Oerle-Wintelre verhuurtoestemming, Rabobank Oost Betuwe verhuurtoestemming, Rabobank Oosterschelde verhuurtoestemming, Rabobank Oss E.O. verhuurtoestemming, Rabobank Parkstad Limburg verhuurtoestemming, Rabobank Peel En Maas verhuurtoestemming, Rabobank Peel Noord verhuurtoestemming, Rabobank Peelland Zuid verhuurtoestemming, Rabobank Randmeren verhuurtoestemming, Rabobank Regio Schiphol verhuurtoestemming, Rabobank Ridderkerk Midden-Ijsselmonde verhuurtoestemming, Rabobank Rijk Van Nijmegen verhuurtoestemming, Rabobank Rijn En Veenstromen verhuurtoestemming, Rabobank Rijnstreek verhuurtoestemming, Rabobank Rijssen-Enter verhuurtoestemming, Rabobank Roermond-Echt verhuurtoestemming, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht verhuurtoestemming, Rabobank Salland verhuurtoestemming, Rabobank Schagen-Wieringerland verhuurtoestemming, Rabobank Schiedam-Vlaardingen verhuurtoestemming, Rabobank 'S-Hertogenbosch En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel verhuurtoestemming, Rabobank Sneek-Zuidwestfriesland verhuurtoestemming, Rabobank Soest Baarn Eemnes verhuurtoestemming, Rabobank Stad En Midden Groningen verhuurtoestemming, Rabobank Staphorst-Rouveen verhuurtoestemming, Rabobank Terneuzen-Sas Van Gent verhuurtoestemming, Rabobank Tilburg En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Twente Oost verhuurtoestemming, Rabobank Uden Veghel verhuurtoestemming, Rabobank Utrecht En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Utrechtse Heuvelrug - Rijn En Heuvelrug verhuurtoestemming, Rabobank Vaart En Vechtstreek verhuurtoestemming, Rabobank Valkenswaard En Waalre verhuurtoestemming, Rabobank Vallei En Rijn verhuurtoestemming, Rabobank Velsen En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Venlo E.O. verhuurtoestemming, Rabobank Venray verhuurtoestemming, Rabobank Vijfheerenlanden verhuurtoestemming, Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer verhuurtoestemming, Rabobank Voorne-Putten Rozenburg verhuurtoestemming, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland verhuurtoestemming, Rabobank Waterland En Omstreken verhuurtoestemming, Rabobank Weerterland En Cranendonck verhuurtoestemming, Rabobank West Betuwe verhuurtoestemming, Rabobank West Twente verhuurtoestemming, Rabobank West-Brabant Noord verhuurtoestemming, Rabobank Westelijke Mijnstreek verhuurtoestemming, Rabobank Westerbork verhuurtoestemming, Rabobank West Friesland verhuurtoestemming, Rabobank Westland verhuurtoestemming, Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen verhuurtoestemming, Rabobank Woudenberg-Lunteren - Gelderse Vallei verhuurtoestemming, Rabobank Zaanstreek verhuurtoestemming, Rabobank Zuid En Oost Groningen verhuurtoestemming, Rabobank Zuid-Holland Midden verhuurtoestemming, Rabobank Zuidwest-Drenthe verhuurtoestemming, Sns verhuurtoestemming, Reaal verhuurtoestemming, Regiobank N.V. verhuurtoestemming, Triodos verhuurtoestemming, Westland Utrecht verhuurtoestemming, Woonfonds verhuurtoestemming, Zwitserleven verhuurtoestemming, Hypotheek Vrij verhuurtoestemming, Rabo Algemeen verhuurtoestemming, Stater verhuurtoestemming, Rvs verhuurtoestemming, Triahome verhuurtoestemming, Moneyou verhuurtoestemming, Ohra verhuurtoestemming, Zwaluw Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Royal Residentie Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Nieuwegein Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Capitalum Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Atrios Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Estate Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Huizen Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, 1895 Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Muzen Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Seyst Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Hypotrust 3 B.V. verhuurtoestemming, Hypotrust 14 B.V. verhuurtoestemming, Quion 30 B.V. verhuurtoestemming, Quion I B.V. verhuurtoestemming, Quion 9 B.V. verhuurtoestemming, Stichting Nationaal Restauratiefonds verhuurtoestemming, Hollandsche Disconto Voorschotbank Bv verhuurtoestemming, Haagsche Leeuw Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Friesland Bank verhuurtoestemming, Delta Lloyd Bank Nv verhuurtoestemming, Delta Woninghypotheken B.V. verhuurtoestemming, Th. Gilissen Bankiers N.V. verhuurtoestemming, Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting verhuurtoestemming, Rijnlandse En Nederlandse Hypotheekbank verhuurtoestemming, Woonnexxt verhuurtoestemming, Ing (Voorheen Postbank) verhuurtoestemming, Combi-Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Combi Voordeel Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Combi Budgetplus Hypotheken verhuurtoestemming, Alkmaar Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Woningfonds B.V. verhuurtoestemming, Verantwoord Wonen Hypotheek verhuurtoestemming, Plus Hypotheek verhuurtoestemming, Steck Hypotheek verhuurtoestemming, Reaal Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Holland Woningfinanciering N.V. verhuurtoestemming, Elq Hypotheken verhuurtoestemming, Rabobank Roermond-Echt (Bedrijven) verhuurtoestemming, Deutsche Bank verhuurtoestemming, Fortis/Asr verhuurtoestemming, Albank verhuurtoestemming, Aegon Levensverzekering N.V. verhuurtoestemming, Stichting Pvf - Particuliere Hypotheken Fonds verhuurtoestemming, Robeco verhuurtoestemming, Quion 88 Bv verhuurtoestemming, Friese Vsb Bank Nv (Fortis) verhuurtoestemming, Quion 6 B.V. verhuurtoestemming, Rnhb verhuurtoestemming, Abn Amro Via Lindorff verhuurtoestemming, Nationale Hypotheek Maatschappij B.V. verhuurtoestemming, Nibc Direct Hypotheek B.V. verhuurtoestemming, Nibc Direct Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Quion 14 B.V. verhuurtoestemming, Quion 19 B.V. verhuurtoestemming, Quion Iii B.V. verhuurtoestemming, Rheingold Hypotheken B.V. verhuurtoestemming, Lloyds Bank verhuurtoestemming, Quion (Overigen) verhuurtoestemming, Asn verhuurtoestemming, Onderlinge Levensverzekering Maatschappij verhuurtoestemming, Social Finance Nv verhuurtoestemming, Abn Amro Regio Noord verhuurtoestemming, Abn Amro Regio West verhuurtoestemming, Fortis Regio Noord verhuurtoestemming, Fortis Regio West verhuurtoestemming, Bijbouwe verhuurtoestemming, Munt Hypotheken verhuurtoestemming,Verkopen als de woning nog niet is verhuurd?
De verkoop van jouw woning door jouw makelaar gaat tijdens de gehele aanvraag voor overbruggingsverhuur gewoon door. Geef tijdens deze periode direct aan ons door als de woning is verkocht. Wij hanteren geen intrekkingskosten tot aan het opstellen van de concept huurovereenkomst. Als de huurovereenkomst in concept door ons aan u is verzonden, dan hebben wij het grootste deel van onze werkzaamheden voor het verhuurproces al uitgevoerd. Wordt de woning na onze verzending van de concept huurovereenkomst verkocht, dan hanteren wij intrekkingskosten van €495 (inclusief btw), zie ook art.8.2 Algemene voorwaarden.Huurprijsbescherming?
Niet altijd. Het puntenstelsel en de maximale huurverhoging geldt niet voor te koop staande woningen van particulieren. Voor deze woningen mag de eigenaar zelf bepalen tegen welke prijs wordt verhuurd. De eigenaar is niet gebonden aan de maximumhuurprijs volgens het puntenstelsel. Huurders van deze woningen kunnen niet naar de Huurcommissie om de huurprijs op redelijkheid te laten toetsen. Dat kunnen huurders van te slopen of te renoveren woningen wel. Op die woningen is het puntenstelsel gewoon van toepassing.Einde huurovereenkomst?
De tijdelijke huurovereenkomst eindigt automatisch als de Leegstandwetvergunning is verlopen. Opzeggen is niet vereist. Verhuurder of huurder moeten uiteraard wel opzeggen als ze de huurovereenkomst eerder willen beëindigen. Blijft de huurder na afloop van de tijdelijke huurovereenkomst met instemming van de verhuurder in de woning wonen, dan ontstaat er een reguliere huurovereenkomst met huur(prijs)bescherming.Checklist brandveilig verhuren
Ga naar de checklist van de brandweer.


Tijdelijke verhuur aanvragen? Zo werkt het

Vul direct je aanvraagformulier in of check eerst jouw mogelijkheden.


Wij werken door heel Nederland

Wil jij tijdelijke verhuur voor jouw te koop staande woning aanvragen? Binnen 24 uur weet je jouw mogelijkheden. Ga ook tijdelijk verhuren zonder gedoe. Voor ons maakt het niet uit waar jouw woning in Nederland staat, online hebben we alle informatie die nodig is.

Woningopname is niet nodig

Hoe benieuwd we ook zijn naar jouw te verhuren woning, een woningopname is bij ons niet nodig. Wij werken volledig online met onze persoonlijke touch via de telefoon.

Zo houden wij tijdelijke verhuur aanvragen simpel!

Vragen?

Ons team denkt graag met je mee. Bel 06 4141 3040 of stuur een mailtje naar info@overbruggingsverhuur.nl