Overbruggingsverhuur.nl
Tijdelijke (ver)huur van te koop staande woningen
 

                            

Aanmelden huurder

Aanmelden verhuurder

  

0

 Home   |   Huis verhuren   |   Huis huren   |   Alle diensten   |   Makelaars   |   Nieuws   |   Over Overbruggingsverhuur.nl   |   Contact   |   Beheer

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Huis verhuren  
Wie zijn de huurders
Verschillen met gewone verhuur
Wie doet wat?
Gratis indicatiehuurprijs
DIGI Huurpuntentelling
Fiscale consequenties
Kosten
Aanmelden als verhuurder
Info downloaden
0  
Adviezen & Tips

Hoe snel kan ik woonruimte (ver)huren?
Nadat de vergunning van de gemeente en de toestemming van de bank door ons zijn ontvangen kunt u de woonruimte (ver)huren.

Voor hoe lang kan ik een woning (ver)huren?
Tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandwet geldt voor een minimale huurperiode van 6 maanden en een maximale huurperiode van 24 maanden. Daarna eventueel te verlengen met 3 keer 1 jaar.

Kan ik mijn huurcontract tussentijds ontbinden?
Ja, met inachtneming van de minimale huurperiode van 6 maanden. De opzegtermijn voor de huurder is 1 maand en voor de verhuurder 3 maanden.

 

0  

  0  

Dubbele woonlasten?

 

 

 
 

 

 
 

Aanmelden verhuurder 

 
 

 

 

Gewone "tijdelijke" verhuur

Overbruggingsverhuur           

1. Huurperiode altijd voor onbepaalde tijd, "tijdelijke" verhuur is niet mogelijk (ook niet met een "tijdelijk" contract)

1. Huurperiode voor minimaal 6 maanden tot maximaal 60 maanden (inclusief benodigde verlengingen), met vergunning van Burgemeester en Wethouders

2. Huurder heeft altijd volledige wettelijke huurbescherming middels het Burgerlijk Wetboek

 

 

 

 

 

2. Huurder heeft geen wettelijke huurbescherming middels het Burgerlijk Wetboek, wel gelden er duidelijke regels

3. Verkoop van de woning is door huurbescherming niet mogelijk (risico's dat de huurder de woning bij verkoop niet verlaat)

 

 

 

 

 

3. Verkoop van de woning gaat tijdens de huurperiode gewoon door, dit is mogelijk door de vaste opzegtermijn voor de verhuurder van 3 maanden

4. Tussentijdse huuropzegging door verhuurder niet mogelijk (huurbescherming BW)

4. Tussentijdse huuropzegging door verhuurder  altijd mogelijk: opzegtermijn 3 maanden

5. Banken geven aan de verhuurder i.v.m. de huurbescherming geen toestemming voor "gewone" verhuur. Indien de eigenaar toch zonder toestemming van de bank gaat verhuren, kan de bank het volledige hypotheekbedrag per direct opeisen. 


 


 


 


 


 

5. Overbruggingsverhuur is altijd met toestemming van uw (hypotheek)bank. In verband met onze afspraken met banken kunnen en zullen wij zonder deze toestemming uw woning niet verhuren

Legaal of illegaal?

Tijdelijke verhuur kan soms een manier zijn om dubbele woonlasten te compenseren. Maar let goed op, er is een verschil tussen officiële legale tijdelijke verhuur (zoals Overbruggingsverhuur) en allerlei vormen van illegale of ongeldige tijdelijke verhuur. Ook bij tijdelijke contracten kan de huurcommissie worden gevraagd om de huurprijs te laten controleren.
Als u zelf uw woning tijdelijk wilt verhuren dan is het belangrijk om dit goed te regelen. Doe dit nooit zonder juridisch advies en zonder toestemming van uw hypotheekbank.

 

Legale vormen van tijdelijke verhuur

1. Sloopwoningen

Als een woning binnen een paar jaar wordt gesloopt of gerenoveerd kan de woning legaal tijdelijk worden verhuurd. Bedenk wel dat je geen recht op een andere woning hebt als het tijdelijke contract is afgelopen.
De verhuurder moet wel per se een vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet hebben. De tijdelijke verhuurperiode mag 6 maanden tot maximaal 2 jaar zijn. Bij onvoorziene vertraging van de sloop- of renovatieplannen kan dit soms verlengd worden tot maximaal 5 jaar. In de vergunning kan ook worden bepaald dat de huur gematigd moet worden omdat hem om kwalitatief slechtere woningen gaat. De manier waarop sloopwoningen worden aangeboden verschillen per gemeente, per verhuurder of soms zelfs per vestiging van een corporaties. Informeer bij je gemeente en bij de corporaties.

 

2. Tussenhuur

Als een huurder of eigenaar/bewoner aantoonbaar tijdelijk elders verblijft en daarna weer in de woning terugkeert, bijvoorbeeld bij werk in het buitenland. In dat geval kan de woning legaal tijdelijk worden verhuurd. Hiervoor is wel toestemming van de eigenaar (in geval van een huurwoning) en soms ook van de gemeente nodig.

 

3. Eenmalige voorafgaande verhuur

Wanneer iemand net een woning heeft gekocht of gehuurd om er pas over een tijdje te gaan wonen. In dat geval mag de woning eenmalig tijdelijk worden verhuurd tot aan het moment dat diegene er zelf gaat wonen. Bij een huurwoning is hierbij uiteraard toestemming van de verhuurder nodig.

 

4. In afwachting van verkoop (Overbruggingsverhuur)

Soms kan de eigenaar dan tijdelijk verhuren met een vergunning op grond van de Leegstandswet. De regels hiervoor verschillen per gemeente. Informeert u bij uw eigen gemeente.

 

5. Campuscontracten

Tegenwoordig worden studentenkamers soms ook wel verhuurd voor de tijd van de studieperiode. Na afloop van de studie moet u de huur opzeggen.

 

Illegale vormen van tijdelijke verhuur

Als op een huurcontract alleen vermeld staat dat het een tijdelijk contract is zonder dat er sprake is van 1 van bovengenoemde legale vormen, dan is de tijdelijkheid van het contract niet rechtsgeldig. Het gaat dan om een gewoon huurcontract voor onbepaalde tijd. Het is dus niet mogelijk om de huurbescherming te omzeilen door simpel het woordje “tijdelijk” op een contract te zetten. Zelfs als u hiervoor getekend heeft. Los daarvan moet het wel gaan om legale verhuur. Illegale onderhuur, ongeacht of dit tijdelijk is of niet, is niet toegestaan.

 

 

 

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 Meest gestelde vragen   |   Disclaimer   |   Links   |   Vacatures   |   Algemene voorwaarden