Logo Overbruggingsverhuur.nl

Overbruggingsverhuur.nl

Tijdelijke (ver)huur van te koop staande woningen

Huurhuizen met extra aandacht door een speciale aanbieding, huurprijs verlaging of anders: Ga naar ons prikbord

Kosten verhuurder (verhuurkosten)

Op de huidige huurmarkt is het gebruikelijk dat een huurder en/of een verhuurder bij totstandkoming van een huurovereenkomst bemiddelingskosten betaalt. Meestal is dit een bedrag van circa 1.000,- of meer! Overbruggingsverhuur.nl rekent geen bemiddelingskosten. Bij ons betaalt de verhuurder opstart- en contractkosten Om de opstartkosten voor de verhuurder zo laag mogelijk te houden, verrekenen wij daarnaast een deel van de kosten voor de werkzaamheden ten behoeve van het verhuurproces ( 37,50 per maand) in de huurprijs die de huurder gaat betalen (zie ook kosten verhuurproces en beheer).

 

Kosten verhuurder 195,- (inclusief BTW)

De kosten voor de verhuurder worden in twee delen afzonderlijk in rekening gebracht; 100,- eenmalige opstartkosten (no-cure-no-pay garantie) en 95,- contractkosten.

 

De opstartfactuur dient u bij aanvang te betalen. De verhuurder ontvangt binnen enkele dagen per e-mail de opstartfactuur. Na ontvangst van de betaling van deze opstartfactuur wordt het dossier van de verhuurder geactiveerd en worden de benodigde werkzaamheden opgestart.

 

Voorbeeld doorberekenen kosten verhuurproces

De verhuurder wil maandelijks een bedrag van 700,- ontvangen. De huuropbrengst is dan kostendekkend voor de verhuurder, alle kosten zoals: bruto maandelijkse hypotheeklasten, ozb eigenaar, vve kosten, opstalverzekering en dergelijke zitten in dit bedrag verwerkt. Om de vraaghuurprijs te bepalen worden de maandelijkse proces- en beheerkosten bij dit bedrag opgeteld.

De vraaghuurprijs bij de huur internet presentatie wordt dan 700,- + 37,50 = 737,50 per maand. De huurder betaalt dus uiteindelijk altijd de huurprijs inclusief de proces- en beheerkosten.

 

Indien de verhuurder een lagere huurprijs met de huurder overeenkomt, zal het bedrag van de maandelijkse kosten voor het verhuurproces en beheer natuurlijk van deze huurprijs worden afgetrokken.

 

Legeskosten gemeenten

Wanneer een vergunning bij de gemeente wordt aangevraagd, brengt de gemeente de eigenaar hiervoor kosten in rekening; legeskosten. Elke gemeente hanteert een eigen legesbeleid en heeft dus een eigen legestarief (kijk op de website van uw gemeente welk tarief uw gemeente hanteert). Veel gemeenten hanteren gelukkig een nul tarief bij het verlenen van een vergunning op grond van de Leegstandwet. De gemeente verstuurt de vergunning (of verlenging) en de nota rechtstreeks naar het nieuwe adres van de eigenaar van de woning,

 

Veel gestelde vragen over dit trefwoord

Wij hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over dit trefwoord en de daarbij behorende antwoorden voor u op een rijtje gezet.

 

Ik heb zelf al een huurder gevonden, betaal ik of de huurder dan ook het volle tarief?

Wanneer u reeds zelf werkzaamheden heeft verricht kunt u het beste eerst even telefonisch contact met ons opnemen op nummer 06 2428 0005.

 

Wat gebeurt er met het restant van de proces- en beheerkosten als de huurperiode minder is dan 12 maanden?

Wanneer de huurperiode minder is dan 12 maanden dan zou dat betekenen dat wij nog niet onze totale vergoeding hebben ontvangen. Wij hebben zelf voor dit betalingsproces gekozen en accepteren dit te kort. Met andere woorden, zowel de huurder als de verhuurder hoeft niet een extra bedrag bij te betalen.

 

Ik wil de service financieel beheer niet, kan ik dit laten vervallen?

Ja, dat kan. Het product financieel beheer verzorgen wij standaard voor al onze verhuurders. Het is een prettige gedachte voor de meeste verhuurders dat zij niet achter de huur hoeven aan te gaan als een huurder (nog) niet heeft betaald. In de eerste twaalf maanden betaalt de huurder de verhuurproceskosten van 37,50 in termijnen, die verwerkt zit in de huurprijs. Zonder de service financieel beheer is het voor ons niet meer mogelijk de verhuurproceskosten maandelijks te innen. Indien u het financieel beheer niet wil, dan zullen wij bij de verhuurder bij het opmaken van de huurovereenkomst de totale verhuurproceskosten ( 400,- inclusief BTW) in 1 keer in rekening brengen. Normaliter zouden wij 12 termijnen van 37,50, totaal dus van 450,- in rekening brengen. Omdat wij niet de maandelijkse facturatie van de huur hoeven te verzorgen ontvangt u 50,- korting. U bent zelf verantwoordelijk voor de maandelijkse incasso van de huur.

 

Bemiddelt Overbruggingsverhuur.nl bij de verhuur?

Neen, wij faciliteren enkel het gehele proces van tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandwet. Wij onderhandelen niet voor de huurder of de verhuurder. Wij rekenen derhalve ook geen bemiddelingskosten. Bij ons betaalt zowel de huurder als de verhuurder enkel registratie- en contractkosten. Onze beheerkosten worden maandelijks bij het innen van de huur verwerkt.

 

 

Tags bij dit trefwoord: Overbruggingsverhuur, aanvraagformulier, kosten verhuurder, opstartkosten, Leegstandwet, administratiekosten, inschrijfkosten, contractkosten, borg, sleuteloverdracht, factuur, huurovereenkomst met toestemming van de bank,