Overbruggingsverhuur.nl
Tijdelijke (ver)huur van te koop staande woningen
 

                            

Aanmelden huurder

Aanmelden verhuurder

  

0

 Home   |   Huis verhuren   |   Huis huren   |   Alle diensten   |   Makelaars   |   Nieuws   |   Over Overbruggingsverhuur.nl   |   Contact   |   Beheer

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Huis verhuren  
Wie zijn de huurders
Verschillen met gewone verhuur
Wie doet wat?
Gratis indicatiehuurprijs
DIGI Huurpuntentelling
Fiscale consequenties
Kosten
Aanmelden als verhuurder
Info downloaden
0
Adviezen & Tips

Hoe snel kan ik woonruimte (ver)huren?
Nadat de vergunning van de gemeente en de toestemming van de bank door ons zijn ontvangen kunt u de woonruimte (ver)huren.

Voor hoe lang kan ik een woning (ver)huren?
Tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandwet geldt voor een minimale huurperiode van 6 maanden en een maximale huurperiode van 24 maanden. Daarna eventueel te verlengen met 3 keer 1 jaar.

Kan ik mijn huurcontract tussentijds ontbinden?
Ja, met inachtneming van de minimale huurperiode van 6 maanden. De opzegtermijn voor de huurder is 1 maand en voor de verhuurder 3 maanden.

   

  0  

Dubbele woonlasten?

 

 

 
 

 

 
 

Aanmelden verhuurder 

 
 

 

 

   

Oplossing bij dubbele hypotheeklasten

Door het inzakken van de woningmarkt als gevolg van de financiŽle crisis kunnen particuliere eigenaren in de problemen komen als zij met dubbele hypotheeklasten te maken krijgen. Tijdelijk verhuur op grond van de Leegstandwet van de woning (geen recreatiewoningen) die een eigenaar nu niet kwijt kan, biedt dan mogelijk uitkomst. Huurinkomsten compenseren dan namelijk deels de dubbele lasten. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken is toestemming van de bank en de gemeente nodig. De maatregel helpt niet alleen om financiŽle nood te voorkomen, maar daardoor blijft er ook doorstroming op de woningmarkt. Ook ongewenste neveneffecten van leegstand, zoals kraken, waardedaling en vernieling worden voorkomen.

Om te mogen verhuren op grond van de Leegstandwet dient u aan 2 voorwaarden te voldoen, klik hier

 

OfficiŽle schakel

Overbruggingsverhuur.nl is de officiŽle schakel voor veel banken, huiseigenaren en gemeenten bij tijdelijke verhuur van de te koop staande woning (niet recreatiewoning) op grond van de Leegstandwet.

 

Verkoop en verhuur tegelijkertijd?

Tijdens de huurperiode gaat de verkoop van uw woning (niet recreatiewoning) door uw huidige makelaar gewoon door. In de huurovereenkomst worden duidelijke afspraken gemaakt m.b.t. verkoopbezichtigingen, open huis dagen e.d. En wanneer u tijdens de huurperiode uw woning verkoopt, kunt u de huur gewoon opzeggen met een opzegtermijn van 3 maanden. Omdat de huurder op basis van de Leegstandwet afstand heeft gedaan van de regels m.b.t. de  huurbescherming uit het BW, is de huurder wettelijk verplicht uw woning te verlaten

 

Voordelen verhuur met Overbruggingsverhuur

 • Compensatie van uw hypotheeklasten; dus geen dubbele woonlasten meer! 
 • Altijd geliberaliseerde huurprijzen  
 • Geen huurbescherming voor de huurder uit het Burgerlijk Wetboek
 • Tijdelijke verhuur altijd met toestemming van uw bank
 • Op voorhand door de juristen van uw bank goedgekeurde huurovereenkomst 
 • De verkoopbezichtigingen van de woning gaan tijdens de gehele huurperiode gewoon door

 

Altijd toestemming van de bank

Als verhuurder mag u nooit verhuren zonder toestemming van de bank. Wanneer u als verhuurder toch zonder toestemming van de bank  verhuurt, loopt u het risico dat de huurovereenkomst door de bank op basis van het huurbeding wordt ontbonden. De bank kan per direct het volledige hypotheekbedrag opeisen. Hierdoor loopt u als eigenaar/verhuurder het risico dat de woning op de veiling wordt verkocht. De volledige restschuld is voor rekening van de eigenaar. U krijgt bij ons 100 % garantie dat wij alleen uw woning met schriftelijke toestemming van uw bank verhuren.  Zie ook: Geen toestemming van de bank, wel verhuur: hypotheeklening is direct opeisbaar - Uitspraak Rechtbank

 

Aanvragen bij alle banken

Steeds meer gemeenten willen, ter bescherming van hun burgers, voorafgaand aan de verkrijging van een vergunning op grond van de Leegstandwet een schriftelijke toestemming van de bank zien. Wij krijgen bij vrijwel alle banken die schriftelijke toestemming, mede omdat wij een op voorhand door de juristen van de bank goedgekeurde huurovereenkomst opstellen. U kunt aan ons altijd  vragen (gratis) of uw bank toestemming zal gaan geven. Wij garanderen u dat wij uw verzoek niet zullen doorspelen aan de bank. Klik hier

Naast de schriftelijke toestemming voor tijdelijke verhuur van uw bank,  eisen veel banken bij de ondertekening van de huurovereenkomst ook een pandakte. In samenwerking met uw bank stellen wij deze voor u op.

 

Er moet altijd bij de verzekeraar worden geÔnformeerd of de te verhuren woning op de juiste wijze is verzekerd.

Wanneer een woning tijdelijk wordt verhuurd, kan de verzekeraar besluiten om de dekking van de opstal- of aansprakelijkheidsverzekering te beperken. De beperking van de dekking kan betekenen dat de woningeigenaar niet voor schade door inbraak, waterschade en glasschade is verzekerd. Als u uw huis gemeubileerd gaat verhuren, zult u ook uw inboedelverzekeraar op de hoogte moeten stellen. Vaak gaat de maatschappij zonder meer akkoord, maar het is ook mogelijk dat zij uw premie wat verhoogt of andere aanvullende eisen stelt.

 

Veel gemeenten adviseren Overbruggingsverhuur.nl

Steeds meer gemeenten adviseren huiseigenaren gebruik te maken van Overbruggingsverhuur.nl (zie ook: Nieuws). Veel gemeenten hebben of eigen beleidsregels m.b.t. de Leegstandwet opgesteld of zij volgen de nationale wetgeving (richtlijnen). Bij veel gemeenten hebben wij bij de ontwikkeling van de beleidsregels m.b.t. de Leegstandwet een adviserende rol vervuld. Wij adviseren regelmatig gemeenten bij het opstellen van een vergunning zodat deze voldoet aan de regels van de Leegstandwet.

Wij vragen altijd namens de eigenaar de vergunning aan bij de gemeente. Hierdoor bent u verzekerd dat de juiste stukken aan de gemeente worden aangeboden, dit zorgt over het algemeen voor een snellere verwerking.

 

  Wat is de rol van Overbruggingsverhuur.nl?

  • Een advies huurprijs aan de hand van onze huurprijsrekenmodule (in deze huurprijsrekenmodule wordt aan de hand van gegevens van uw woning, en van soortgelijke objecten, zoals: locatie, regio, staat van de woning, vraagprijs en woonoppervlakte een huurprijs berekend)
  • Aanvragen toestemming voor verhuur bij de bank
  • Aanvragen huurvergunning bij de gemeente
  • Presentatie van uw woning op internet
  • Aanleveren en screenen van geschikte huurder(s)
  • Opstellen speciale huurovereenkomst (elke bank heeft eigen voorwaarden)
  • Opstellen eindafrekening voor zowel huurder als verhuurder.

  Vraag altijd eerst een gratis indicatiehuurprijs aan!  Klik hier

   

   

   

  ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

   Meest gestelde vragen   |   Disclaimer   |   Links   |   Vacatures   |   Algemene voorwaarden